Bitcoin, moneda internetului

Internetul isi inventeaza o noua moneda. Aceasta se va numi `bitcoin`. Cel care a inventat acesta noua moneda electronica este japonezul  Satoshi Nakamoto.

Moneda valoreaza in prezent 70 de dolari si iti permite sa trimiti bani oriunde in lume fara restrictii, anonim, pentru mai putin de un cent pentru fiecare tranzactie efectuata, declara Mihai Alisie, redactor sef al revistei BitcoinMagazine.com.

Moneda poate fi folosita atat in serviciile online, cat si in achizitionarea de bunuri si servicii reale. Acum cateva saptamani, americanul Taylor More din Florida si-a pus casa la vanzare cu  pretul de 5.521 de bitcoini.

Moneda a cunoscut, in ultima perioada, o crestere foarte mare a valorii. In timp ce in urmă cu un an, valoarea era de aproape cinci dolari, valoarea actuala este de 70 de dolari. Lucrul acesta s-a intamplat ca urmare a destabilizării monedelor traditionale, dar si pe fondul tensiunilor financiare resimtite la nivel mondial. In plus, valoarea ei depinde de numarul de utilizatori.

Cele mai mari critici care i se aduc monedei digitale este anonimitatea transferurilor, care facilitează spalarea de bani sau traficul de droguri. In aceste conditii, guvernul american a decis sa puna monedele virtuale sub aceleasi legi sub care opereaza si serviciile de transfer bancar precum Western Union.

Astfel, utilizatorii bitcoin vor fi nevoiti sa declare atunci cand tranzactiile lor depasesc suma de 10.000 de dolari si dezvoltatorii serviciului vor trebui sa se alinieze unor standarde de contabilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu