Gaudeamus igitur!

Emotie-emotie puternica, sincera, profunda. Asta a fost joi in sufletele tuturor elevilor Colegiului National ,,Radu Negru” din clasa a VIII-a  care au incheiat o perioada speciala, frumoasa, care i-a ajutat sa se maturizeze si sa-si formeze caracterul si personalitatea. Au absolvit scoala generala, au parasit cu dor si nostalgie in suflet locul unde au petrecut opt ani memorabili.
       
Festivitatea de absolvire a inceput la ora 9:30. Atmosfera era incarcata de gandurile enigmatice ale elevilor, de ultimele lor clipe petrecute in scoala generala si puteai simti cum lacrimile lor iti fac tot corpul  sa tresara. Unii se gandeau la drumul pe care urmeaza sa paseasca-liceul-, altii isi aduceau aminte de toate nazbatiile pe care le-au facut de-a lungul anilor, iar unii dintre ei pur si simplu se bucurau de ultimele clipe din generala pe care le petreceau cu prietenii si colegii lor.

Dupa ce directorii institutiei le-au urat succes in viata elevilor si multa bafta pe drumul pe care l-au ales, a urmat ca seful de promotie, un baiat de aceasta data, sa tina un discurs emotionant. Intrebat cum se simte dupa festivitate, in calitate de cel mai bun elev al promotiei 2012-2013, acesta a spus ca ,, Emotiile au fost coplesitoare, dar le-am transformat in unele constructive, amplificandu-se in momentul sustinerii discursului. Tin sa multumesc profesorilor, parintilor si colegilor, sau mai bine spus prietenilor mei, pentru toata sustinere adusa. Am ramas cu o amintire foarte placuta de pe urma acestei festivitati, care, pentru mine, a fost una perfecta.”. Un alt moment remarcabil si foarte deosebit a fost predarea stafetei claselor a VII-a, acestia primind Cheia Scolii, aceasta simbolizand continuitatea si legatura puternica dintre generatii.
      
Ceremonia s-a incheiat intr-un mod apoteotic, absolventii cantand o melodie care descria tot ceea ce simteau ei(Vama Veche-Epilog). Apoi, cu totii s-au indreptat pentru ultima oara spre sala de clasa, acolo unde au petrecut cateva momente cu dirigintele lor. Pentru a incununa aceasta zi de neuitat, dupa amiaza a avut loc banchetul, o alta traditie a CNRN. Noi le uram absolventilor sa aiba parte de multa sanatate, sa se bucure cat mai mult de perioada adolescentei si sa descopere minunile vietii in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu