Sperante de suporter

Numai cinci luni ne mai despart de Mondialul din Brazilia, turneul final la care Romania nu a mai reusit sa se califice, in ciuda eforturilor echipei si a sperantelor zadarnice ale suporterilor. Adevarul despre fotbal in Romania este ca oricat am incerca sa ne mintim si sa ne amagim, nici echipa nationala si nici echipele din campionatul intern nu mai au valoarea pe care o aveau odinioara, atunci cand suporterii si fanii de pretutindeni ai nationalei scandau “Hai Romania” atat din tribunele campionatelor mondiale cat si din tribunele europenelor.

Este greu de crezut ca la felul in care evolueaza acum selectionata lui Piturca si la felul in care este ea condusa, directionata (si intre noi fie vorba si alcatuita…) fotbalistii romani vor mai reusi vreodata sa dea suporterilor emotiile si fericirea pe care le-o ofereau in urma cu zece ani, atunci cand intreaga suflare ar fi fost in stare sa iasa in strada si sa felicite nationala pentru succese incredibile. Astazi, tot ce mai putem face este sa stam comod in fata televizorului si sa ne gandim oare ce s-ar fi intamplat daca bateam Grecia, oare ce s-ar fi intamplat daca am fi jucat mai bine pana sa ajungem la baraj, oare ce ar fi fost daca am fi fost noi cei care ar fi plecat la Rio? Oare ce ar fi fost daca selectionata Romaniei ar fi fost in stare sa ne faca sa ne radem iar cu totii in cap, sa ne vopsim blond alaturi de ei sau sa ne pictam tricolorul pe fata?

Astazi tot ce mai putem face este sa urmarim din fata televizorului meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, si poate din nou sa speram intr-o calificare la Europenele din 2016 din Franta. Pana la Mondialul din 2018 mai e cale lunga si cu siguranta ne vom impiedica din nou si vom rata startul, dar macar de un European… parca tot mai sunt sperante…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu