Cu boiler sau fara boiler

Una dintre problemele principale intr-o locuinta nou construita este apa calda. Daca noua constructie este amplasata intr-o zona urbana sau rurala in care exista retea de apa si canalizare, nu exista nicio problema in acest sens, caci casa va fi deservita de aceasta retea in urma racordarii, iar apa calda si rece va fi furnizata non stop din punctele de distributie. 

Daca, in schimb, asa cum se intampla in majoritatea zonelor rezidentiale construite in prezent in proximitatea marilor orase, alimentarea cu apa a locuintei se va face din surse proprii, respectiv put. In acest caz, apa calda menajera la fel ca si cea necesara pentru incalzirea caloriferelor se va face pe baza de centrala termica si/sau boiler. In cazul centralelor termice pe gaz lucrurile stau foarte simplu, acestea putand fi folosite in egala masura atat pentru producerea de caldura cat si pentru producerea apei calde menajere, la flux continuu, fara intreruperi si fara niciun fel de neplaceri. Cu alte cuvinte, confort maxim. Pe de alta parte, centralele pe combustibil solid – lemn sau peleti –la fel ca si centralele pe curent electric au nevoie si de un boiler, pentru a incalzi apa menajera. Altfel spus, centralele pe curent si pe lemne fac caldura in casa, iar boilerul va face apa calda. Capacitatea pe care centrala termica, dar si boilerul vor trebui sa le aiba astfel incat sa acopere intregul necesarar al unei case, trebuie gandite alaturi de inginerul de instalatii, dupa formule standard. 

Odata calculate necesitatile locuintei, la centraleieftine.ro veti gasi cea mai buna si cea mai variata oferta de centraleieftine dar si de boilere. Mare atentie la calculul capacitatilor atat pentru centrala cat si pentru boiler: o centrala mai mica decat necesarul va consuma mult conbustibil, in timp ce un boiler de o capacitate inferioara celei necesare va crea un disconfort major, mai ales daca sunt mai multi locatari in casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu