Cum poate practicarea sporturilor contribui la dezvoltarea copilului?

Copiii petrec majoritatea timpului lor zilnic la scoala, chiar daca sunt lipsiti de perioade pentru sport si distractie. Principalul motiv pentru aceasta este faptul ca nici scolile nu au suficiente facilitati pentru a organiza activitati sportive si nici managementul lor nu isi da seama de importanta unor activitati sportive si fizice. In scoli, timpul de pauza este de obicei la 10 la 15 minute. Copiii se pot juca fie cu prietenii sau lua masa de pranz in acest timp scurt. Ei nu au sesiuni de jocuri, acestea avand loc doar o data sau de doua ori pe saptamana. Chiar in acea zi, copiii nu pot practica sporturi deoarece de multe ori nu au baza materiala pentru acestea. Tot ce pot face este sa-si petreaca timpul fie cu invatarea pentru un test sau sa isi face temele. 

Profesorii si parintii pun accentul pe a face temele si invatarea pentru lectii dupa scoala. Exista doar cativa parinti si educatori care inteleg ca un copil ar trebui sa aiba un echilibru in rutina sa zilnica, si de a face timp pentru studii, jocuri si odihna corespunzatoare. Educatia nu este doar lectura, memorarea si temele scrise, aceasta este, de fapt, dezvoltarea personalitatii cuiva. Importanta sportului si jocurilor nu ar trebui sa fie neglijat, atunci cand vine vorba de educarea copiilor si adolescentilor. Sportul contribuie la dezvoltarea fizica, emotionala si psihologica a copilului.
Sportul este important pentru o viata sanatoasa, asa cum a spus Hipocrate " Sportul pastreaza sanatatea." Iata ce beneficii se pot obtine cu jocuri si activitatea fizica.
Sportul reduce tesutul adipos din organism, controleaza greutatea corpului, previne bolile cardiovasculare si obezitatea. Jocurile in aer liber sporesc rezistenta, flexibilitatea, imbunatatesc echilibrul precum si intaresc oasele si muschii.
Sportul ajuta la dezvoltarea mai buna la coordonarea mana-ochi si miscarea rapida a picioarelor. Acesta reduc riscurile de producere a ranilor si grabesc recuperarea si vindecarea .
 
Copiii care fac sport sunt mai putin probabil sa sufere mai tarziu de artrita si diabet decat colegii lor care nu exerseaza sau joaca. Sportul are un rol esential in dezvoltarea psihica a copilului. Este un fapt dovedit ca o minte sanatoasa rezida intr-un corp sanatos. Sportul face bine atat punct de vedere fizic si mental. Potrivit unui studiu, copiii care fac sport au rezultate mai bune in studiile lor academice. Implicarea in activitati fizice imbunatateste concentrarea si permite mintii sa se concentreze in mod corespunzator. Acest lucru ii ajuta pe elevi in studiile lor. Ei pot intelege si invata mai eficient si rapid decat cei care nu fac sport. Pe langa aceasta, sportul invata copiii, de asemenea, abilitatile de rezolvare a problemelor si le permite sa stabileasca si atinge scopurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu