Se rescrie istoria filmului: 720 de ore de pelicula si trailer de 72 de ore

Lungmetrajul este o pelicula a carui timp depaseste lejer 60-120 de minute (o ora sau doua ore). De exemplu, „Nymphomaniac”, cu totul, varianta necenzurata, ambele parti, prezentate la Cannes, au avut 5 ore 30 de minute-ne referim desigur la cel mai controversat film aparut pe ecranele romanesti, interzis in prima faza, apoi lasat sa ruleze pe marele ecran.

La fel de lungi au fost si seriile „Harry Potter” si „Lord of the Rings”, de doua sau trei ore, sau mai mult. „Ambiancé”, un film pe care si-a pus semnatura un regizor suedez, si care va putea fi vazut pe marele ecran-cine rezista, desigur-de abia prin 2020, adica in sase ani, va oferi doritorilor si celor cu nervi puternici o experienta fascinanta: 720 de ore de film cu de toate si trailere peste doi ani-7 ore si 20 de minute-si patru ani-72 de ore, care te lasa deja cu gura cascata daca te gandesti la durata lor fenomenala. Dar nu va asteptati sa fie asta prima data cand publicul e provocat la o proba de „anduranta”. Proverbiala rivalitate dintre Danemarca si Suedia s-a manifestat pe toate planurile-cel mai recent, in 2014, in mai, la Eurovisionul din Danemarca, care venea dupa unul tinut in Suedia, unde danezii au dat lectii de folosire a noilor tehnologii si au devansat suedezii putin mai „conservatori”.

Nu putea sa nu apara si in plan cinematografic. Acum trei ani, danezii au facut un film putin peste 240 de ore, numit „Modern Times Forever”. Asa, ca sa stiti la ce sa va asteptati daca cumparati bilet la cinema pentru acest film, vizionarea lui dureaza, fara sa atipiti nicio secunda, vreo luna intreaga-adica intri in cinema la 1 iulie, sa zic, si iesi, hat, pe 1 august sau, mai rau, intri pe 1 decembrie si iesi anul viitor, dupa revelion… Din pacate, nu vom vedea filmul in vreun muzeu, pentru ca regizorul deja i-a pus gand rau si vrea sa o faca praf si pulbere si sa marcheze astfel finalul carierei sale. Si ceva paradoxal. Regizorul suedez e foarte bun la… scurtmetraje. Cinic, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu