Cimitire pe care merita sa le vezi o data-n viata

Cimitirul La Recoleta, Buenos Aire, Argentina. O calatorie in istoria Argentinei poate fi interesanta daca e pornita din Cementerio de la Recoleta. Cel mai faimos mormant e cel al lui Eve Peron, insa sunt si multe altele tot atat de importante ale unor politicieni, poeti si personalitati. Cimitirul e construit ca un oras, cu alei si bulevarde late, cu „case” pentru fiecare individ sau familie. Multe dintre morminte nu mai sunt ingrijite si au disparut cu timpul. Au existat si povesti in care se spunea ca mormintele au fost folosite pe post de depozite pentru echipamentele de curatenie ce stateau peste sicrie. Unele sculpturi au fost deja declarate monumente istorice nationale, stilurile egiptean sau gotic si Art Deco fiind la ele acasa, foarte bine conservate si puse in evidenta. Printre morminte veti descoperi daca il vizitati si o colonie de pisici care locuiesc in cimitir si sunt hranite de localnici. Cimitirul San

Louis, New Orleans, Louisiana. De fapt, sunt vreo trei. Fiecare merita vizitat, insa cel mai interesant e primul. Mormintele din Saint Louis sunt supraterane, iar turistii se afla foarte aproape de cei inmormantati-nivelul panzei freatice le-a determinat pe autoritati sa accepte acest mod de constructie a mormintelor. Pana si Regina Voodoo, o practica in care locuitorii din New Orleans cred, Marie LaVeau si al sau mormant poate fi vazut aici-de multe ori graffiti-ul face acest mormant de neratat. Cu toate ca e pazit, multe morminte sunt profanate anual iar pagubele sunt semnificativ mai mari daca persoana inhumata este mai cunoscuta. „Forest Lawn Memorial Parks, Glendale & Hollywood Hills”, Los Angeles, California. Pe principiul trei la un leu, avem Forest Lawn, o intrarea unica-creatorii acestor parcuri au vrut sa abordeze conturarea unui loc de veci cu un look mai „luminat”. Rezultatul eforturilor comune a fost un parc cu tema mortii… In locul pietrelor funerare au aparut diferiti markeri desenati pe jos, replici ale celor mai faimoase cladiri din toata lumea sub forma de picturi si statui.

Hai sa spunem ca nu ai atatia bani sa-ti permiti sa-i vezi toata opera lui Michelangelo, toate sculpturile sale superbe, nu trebuie sa umbli prin toata lumea ci doar sa mergi la cimitirul din Los Angeles-acolo gasesti singura colectie completa a operelor sale. Intre Glendale si Hollywood Hills gasesti locurile de veci ale unor personalitati care par ca reprezinta tot Hollywood-ul. Humphrey Bogart, Nat King Cole si Mary Pickford au mormintele acolo si foarte multe personalitati de la Walt Disney. Hollywood Forever, cum mai e numit cimitirul, se afla aproape de studioruile Paramount-in 1998 a fost cumparat de alt proprietar si refacut, curatat iar proiectiile de film se intampla doar vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu