Noua aroganta a londonezilor: cafeneaua unde poti „bibili”… sobolani

Ia imaginati-va voi ca sunteti intr-o dimineata ploioasa, asa cum sunt mai toate diminetile londoneze, va treziti frumusel in placutul zgomot al Big Ben-ului, va faceti toaleta, mancati poate ceva pe fuga si va planificati o intalnire de afaceri sau romantica undeva in oras. Pentru ca vreti sa fie un loc deosebit, cautati repede pe Google sa vedeti ce mai e nou in Londra. Alegi locul de intalnire, o cafenea, si porniti intr-acolo, unde va asteapta poate prietenul/prietena sau partenerul de afaceri.

Ajungeti acolo cu umbrela plina de stropi de ploaie si cu pantofii umezi de atatea baltoace prin care ati trecut, vedeti partenerul, insa va dati seama ca ceva e in neregula. La inceput credeti ca ar trebui sa plecati imediat pentru ca patronii nu stiu prea bine cu ce se mananca igiena si curatenia, dar gasiti pe loc explicatia temerii dvs. nefondate. Aflata in interiorul London Dungeon Museum, cafeneaua Rat Cafe e poate cel mai ciudat loc de acest fel din Londra. De ce? Simplu. Cum e sa bei cafea si sa te trezesti cu sobolani vii care urca pe tine, te miros pe la pantofi, misuna pe masa, le simti blanita cu te atinge cu teama? Banuiesc ca foarte… placut. Asa si-or fi spus si sefii cafenelei, care au incercat sa recreeze atmosfera din celebrele cafenele japoneze, unde pisicutele „alinta” clientii foarte incantati de prezenta lor. Indiferent ca le place sau nu, cei care aleg sa bea sau sa manance ceva la Rat Cafe trebuie sa fie tari de inima si sa nu le fie teama de rozatoare, pentru ca micutii blanosi mai ciugulesc si ei ce gasesc pe masa, mananca, uneori, daca le permiti, din farfuria ta-ei sunt politicosi, doar sunt londonezi, ce naiba!-se urca pe umerii tai, crezandu-se papagali. Explicatia oficiala a patronilor Rat Cafe este ca nu mai suportau ca sobolanii sa fie discreditati si acuzati de lucruri precum Ciuma Neagra sau alte bizarerii.

Clientii au inceput sa se obisnuiasca cu animalutele si chiar prefera sa viziteze mai des ciudata cafenea. In total, 18 blanosi au norma intreaga la Rat Cafe si „muncesc” de dimineata pana seara pentru o portie de mancare buna si niste mangaieri care uneori se lasa si cu „pupaturi” „patimase”…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu