Sfanta Taina a Botezului si petrecerea de botez

Asa cum nunta este primul eveniment important din viata unei familii nou formate, botezul este al doilea eveniment ca importanta, insa acela unde vedetele nu mai sunt cei doi soti, ci pruncul nou- venit pe lume. Biserica Ortodoxa a randuit si pentru intrarea celui mic in randul crestinilor Taina Sfantului Botez, un prilej pentru parinti sa se bucure alaturi de nasi si intreaga familie, dar si de prieteni de crestinarea micutului. Taina Sfantului Botez se savarseste in biserica, in cadrul aceleiasi slujbe cu Taina Sfantului Mir si Taina Sfintei Impartasanii, prima pe care o va primi noul crestin. Ceremonia religioasa este urmata, ca si in cazul nuntii, de o petrecere pusa la cale de parinti si ale carei detalii organizatorice depind foarte mult de bugetul disponibil pentru aceasta petrecere.

In timp ce in unele familii botezul se sarbatoreste in cadru restrans, doar cu membrii apropiati ai familiei si cu nasii copilului, multe dintre familii opteaza pentru petreceri de anvergura unei nunti. Pentru astfel de petreceri pregatirile pot incepe chiar din ultimele doua luni de sarcina, dar in general superstitiile din batrani spun ca ar fi bine ca aceste aspecte sa fie lasate pentru dupa nastere. Atunci se pot face si trimite celor trecuti pe lista de oaspeti invitatii botez, si tot atunci se pot pune la punct aspectele legate de tinuta, flori, lumanarea copilului, amenajarea spatiului unde va avea loc petrecerea, etc. Invitatia de botez, aleasa dintr-o gama foarte variata de la www.invitatiioriginale.ro va fi cea care va da oaspetilor primele informatii importante legate de tipul de petrecere, si multi vor vrea intr-adevar sa isi raspunda la aceasta intrebare, pentru ca botezul in sine nu este perceput ca fiind la fel de formal ca nunta.

Insa daca va ganditi la un botez cu o anume tematica sau la un botez unde veti avea si un program artistic pentru copii si chiar un colt creat anume pentru copiii invitatilor ar fi bine sa mentionati in invitatie ca la eveniment sunt asteptati si micutii, la o petrecere numai a lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu