Ce nu ai stiut niciodata despre carnati

Muzeul carnatului. Putem vizita muzee dedicate artei moderne, istorie, muzicii, istoriei naturale, computerelor etc. Insa daca vreti sa vedeti ceva cu adevarat iesit din comun mergeti la Berlin, Germania, unde carnatul „currywurst” (nu-i asa ca imediat v-ati gandit la Conchita Wurst, cand ati citit numele carnatului-da, numele ei se traduce Mica Cochilie Carnat-funny si ciudata), un carnat din carne de porck care se serveste cu suc de rosii spicy, are propriul muzeu: Currywurst Museum. Experienta traita in muzeu este una interactiva si „targetata” sa-ti atinga toate simturile. Poti sta pe o canapea-carnat, te plimbi printre carnati si sosuri gustoase, poti mirosi carnati, poti simti „spicy” si poti primi mostre de currywurst. O intreaga istorie a locurilor unde e vandut, cum l-au folosit televiziunile in campanii, cum se prepara sosurile spicy, ti se desfasoara in fata ochilor si toate astea pentru cel mai fain preparat berlinez: currywurst.

Cel mai lung carnat. Desi este de neintrecut, ridicol, e oficial. Cel mai lung carnat facut vreodata a avut 59.14 kilometri lungime. Intr-un ritm normal de mers v-ar lua 20 de ore sa-i ajungeti la capat. Britanicul J.J. Tranfield a fost autorul acestui record-timp de trei zile l-a preparat si nu se inghesuie nimeni sa-i doboare recordul stabilit in 2000. Exista si alte variatiuni ale acestui record: cel mai lung carnat vegetarian-100 de metri lungime, cel mai lung carnat afumat-482 de metri lungime, cel mai lung sir de carnati-1500 de metri.

Cei mai multi carnati mancati intr-un singur minut. Unii dintre noi mancam incet si ne bucuram de o masa delicioasa alaturi de un vin buni. Altii mancam cum putem mai repede, exact ca porcursorii. Lui Stefan Paladin din Noua Zeelanda nu i-a pasat ca nu a respectat bunele maniere la masa in 2001 cand a mancat opt carnati intregi in 60 de secunde. Fiecare carnat avea 10 centimetri in lungime si 2 centimetri in diametru-la 7.5 secunde inghitea unul. Nu se stie cum a facut, insa recordul sau nu a fost doborat. Multi dintre cei care s-au incumetat sa doboare recordul nu au mancat nici macar doi carnati intr-un minut, d-apai opt…

Carnatul… paros. Vine din Rusia si e burdusit cu spagheti care atarna din el. A devenit popular pe Internet iar reteta e incercata de o grama de oameni iubitori de experimente gastronomice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu