Cum si-au castigat faima cele mai cunoscute afrodisiace

Stridiile. Faimosul Casanova isi incepea ziua cu o masa bogata in… afrodisiace-manca 50 de stridii pentru a fi pregatit sa faca fata doamnelor toata noaptea. Romanii aveau ceva asemanator pentru tratarea impotentei. Asocierea stridiilor cu senzualitatea si iubirea se datoreaza nu doar aspectului foarte asemanator cu organul sexual feminin, dar mai ales ciclului reproducator. Stridiile arunca in apa material reproducator ceea ce permite fertilizarii sa aiba loc extern si nu intern. Insa oamenii, mai ales femeile, care vad acest proces natural se excita peste masura cu gandul la orgasmul masculin. Tot stridiile au fost asociate cu zeita Afrodita, zeita iubirii si dorintei-se spune ca Afrodita s-ar fi nascut intr-o cochilie de scoica si perla a devenit piatra sacra, iar crustaceele erau animale sacre pentru ea.

Avocado. Preferatul Regelui Ludovid al XIV-lea, avocado era folosit pentru tratarea libido-ului scazut. Cu o textura moale, cremoasa, avocado produce o placere senzuala extraordinara cand e mancat. Insa asocierea lui cu senzualitatea se datoreaza si modului in care creste: fructele avocado atarna in copaci in perechi si arata ca o parte a corpului uman-aztecii ii spuneau avocadului ahuacatl (in traducere, testicul, parte din sistemul reproducator masculin). Cand spaniolii au dat de cultura azteca, deja avocado avea o reputatie puternica de fruct al dragostei si pasiunii. Fructul-minune a ajuns si in America, si a trebuit vandut. Ca sa scape de numele aluziv si sa-i dea unul usor de tinut minte, americanii i-au spus „alligator pear” (para aligatorului), care era mai apetisant decat „testicul”. Intr-un final, numele s-a schimbat in „avocado”, insa faima sa de afrodisiac a ramas neschimbata.

Migdalele. Migdalele erau considerate a fi un afrodisiac puternic in Grecia Antica. Cuplurile care se casatoreau erau binecuvantate cu migdale pentru ca „uniunea” lor sa fie „fructuoasa” (cuplul sa aiba copii multi)-daca o fata nemaritata isi punea migdale sub perna isi visa ursitul. In Maroc, migdalele sunt folosite pentru a transfera averea catre generatiile viitoare, „distribuite” copiilor dupa noaptea nuntii tinerilor insuratei. In India, cererea in casatorie se face prin daruirea de… migdale. Asocierea dintre migdale si fertilitate a fost precizata chiar si in Biblie. Migdalele sunt mentionate in Vechiul Testament, insa cu putine aluzii la reproducere. Cand Dumnezeu il intreaba pe Ieremia ce vede in fata lui, el raspunde ca vede fructele unui migdal…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu