Conditii pentru inchirierile auto

Romania este o tara in care afacerile din domeniul inchirierilor de masini au inflorit peste noapte si asta nu poate fi decat un lucru laudabil. Cu atat mai mult, Bucurestiul este unul dintre orasele cu cea mai mare concentratie de firme rent a car din toate orasele din tara, si este si normal sa fie asa, pentru ca este capitala tarii si locul pe unde trec cei mai multi afaceristi straini, turisti, dar si bucuresteni care au nevoie de o masina de inchiriat din diferite motive.

Orice companie serioasa de inchirieri auto care pune la dispozitia clientilor sai masini noi, sigure, care nu prezinta nici un risc pentru acestia, impune o serie de conditii pentru inchirierea de masini, valabile atat pentru cetateni romani cat si pentru cetateni straini.

Prima si cea mai importanta conditie este detinerea unui carnet de conducere valabil. In functie de firma pentru care se opteaza, exista posibilitatea ca soferului care inchiriaza masina sa i se ceara si o perioada de experienta (de la 2 pana la 5 ani de la obtinerea carnetului de conducere), firma rent a car luandu-si astfel masurile necesare de precautie.
Varsta minima pentru a putea inchiria  masina difera in general de la o companie la alta, insa in general putine sunt companiile care inchiriaza soferilor cu o varsta sub 21 de ani.

De asemenea, cel care inchiriaza masina va trebui sa se legitimeze cu un act de identitate valabil, fie ca este vorba de buletin sau de pasaport.
Pentru persoane juridice se cere o copie dupa certificatul de inmatriculare al firmei si codul fiscal al acesteia.

O alta conditie esentiala este existenta unui card valabil la momentul inchirierii. Existenta acestui card nu are legatura cu modalitatea de plata pentru inchiriere, ci cu garantia pentru masina inchiriata. Garantia se va constitui ca un depozit pe cardul clientului, care va ramane astfel blocat pana ce se va constata ca starea masinii la returnare este aceeasi cu cea la inchiriere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu