Instalatii sanitare sigure cu reductoarele de presiune a apei

Zgomote pe conducte,  pierderi de apa pe la robineti, uzura prematura a instalatiei sanitare si de incalzire, dar si a obiectelor care fac parte din instalatia de incalzire sau a electrocasnicelor… Toate sunt efectul presiunii prea mari a apei care intra intr-o instalatie termica. Iar singura solutie pentru a combate aceste efecte neplacute ale presiunii mari si inconstante a apei sunt ceea ce in limbajul de specialitate poarta numele de reductoare de presiune apa. Un reductor pentru presiunea apei care intra intr-o instalatie nu face altceva decat, asa cum ii spune si numele, sa reduca presiunea apei care trece prin el si permite ca la iesire apa sa aiba o valoare reglata si mai ales constanta. Reductorul, un obiect complet autonom,  se instaleaza la intrarea in reteaua de apa (fie ca vorbim despre cea a unui imobil mai mare sau despre cea a unui apartament), protejand astfel de probleme intreaga instalatie. 

Avantajul reductoarelor de presiune calitative disponibile la shop-einstal.ro este acela ca determina o presiune mai mica pe instalatie fara ca aceasta sa afecteze presiunea apei la robinet si astfel fara sa determine inconveniente la nivelul consumului casnic de apa.
Un reductor se alege numai dupa consultarea instalatorului care a realizat instalatia sanitara si de incalzire pentru o locuinta, pentru ca regula eberala este ca reductorul sa fie ales in functie de diametrul tevilorexistente,c u conditia ca acesta sa fie bine dimensionate.

In afara de avantajele imediate, un reductor de presiune reprezinta si o sansa in plus de a proteja resursele naturale.  Apa este una dintre resursele care se consuma cel mai mult intr-o locuinta, insa mai putina presiune pe instalatie, grarue reductoarelor de presiune apa, inseamna mai putina apa consumata si in consecinta si mai putina energie consumata pentru incalzirea sa (apa incalzita reprezentand o mare parte din apa destinata consumului menajer).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu