Asiguratorul suporta lipsa masinii?

Una dintre problemele cu care se confrunta soferii care, dintr-un motiv sau altul, sunt nevoiti sa isi duca masina la service este disconfortul cauzat de lipsa masinii. Insa exista si cazuri fericite in care o negociere atenta si informata a politei de asigurare CASCO poate aduce conducatorului auto si beneficii in acest sens. Astfel, exista companii de asigurare care au in contract o clauza prin care se obliga sa puna la dispozitia conducatorului autovehiculului asigurat si care are nevoie de reparatii a unei masini la schimb.

Masina la schimb platita de asigurator nu este de la sine inteleasa in cazul incheierii unei polite CASCO, iar daca cineva isi doreste sa fie asigurat in acest sens in cazul unei daune, poate solicita acest lucru sau macar se poate informa daca exista aceasta posibilitate la incheierea politei CASCO, la un asigurator sau altul. Posibilitatea de a beneficia de o masina la schimb in cazul producerii unui accident care va face masina indisponibila pentru o perioada de timp, exista fie ca o clauza in contractul de asigurare incheiat cu asiguratorul, fie ca o polita separata, la fel cum este si asigurarea de tip rent a car oferita de unele companii de asigurari.

Aceasta clauza in contract nu face decat sa va usureze situatia in cazul in care nu va puteti folosi propria masina, insa are, pe de alta parte, si reale avantaje din punct de vedere financiar: sunt scutite costurile necesare inchirierii unei masini, sau transportului cu taxiul, fara sa mai vorbim de disconfortul si inconventientele legate de timp pierdut si risipa de energie pentru a gasi o masina exact in momentul in care aveti nevoie de ea. Pe cand o masina de schimb va poate sta la dispozitie chiar in service, si chiar din momentul in care masina proprie va este preluata pentru reparatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu