Uleiul vegetal pe care il folositi in amestecurile Ayurvedice, iar aici facem referire si la medicina naturista de tip ayurveda, este la fel de important ca si uieiul esential pe care vreti sa-l folositi. Fiecare ulei vegetal are caracteristici individuale specifice care sunt importante in determinarea alegerii lui.
Amestecuri dulci avem de exemplu: uleiul de avocado care este cald si dulce, excelent pentru ficat, bogat in vitamina E, emolient al pielii si este bun pentru tesuturile slabe dar si uleiul de ricin care este gros, dulce si cald, bun pentru constipatie si scaune uscate cand este folosit intern. Elibereaza spasmele musculare si durerile artritice sub forma de comprese si ajuta la stimularea miscarii limfei prin corp. Mai avem si uleiul de in care ajuta 1a constipatie si uscaciune, este bogat in acizi grasi esentiali stimuland astfel intregul organism. Se foloseste pe cale interna.
Uleiul de arahide este si acesta foarte bun, el este cald, dulce si cu un miros puternic. Mirosul sau este greu de acoperit de uleiuri esentiale, dar are puternice proprietati curative. Uleiul de susan pe de alta parte este foarte bun pentru pielea uscata. Hraneste si protejeaza pielea si este foarte bogat in minerale. Poate fi folosit la plaja impotriva razelor solare. Uleiul de nuca ar fi la fel de bun, mai ales pnetru ca el este racoritor, un bun calmant al pielii, excelent pentru infectii. Are de asemenea un miros puternic si de aceea nu este folosit prea des in amestecuri, totusi are valoare nutritiva foarte mare.
Uleiul de cocos este racoros, excelent ca lotiune dc plaja, umezeste pielea, ajuta la inflamatii, infectii ale pielii si nu are nici o aroma, decat daca i se adauga una sintetica. Uleiul de masline este dulce si neutru. Este probabil unul dintre cele rnai bune uleiuri pentru a elimina piatra la fiere si pentru a decongestiona sistemul biliar. Are proprietati stimulente si antiseptice, este excelent pentru incheieturi si pentru a prepara uleiuri medicinale. Mirosul sau puternic iI face nepopular pentru masaj.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu