De la inima inspre pantec

Inca de la inceput iti iubesti bebelusul, chiar daca este doar un embrion, iar aceasta dragoste creste zi de zi. Doar ca sa fii sigura ca el se va naste sanatos, ai mai multa grija de tine… din iubire pentru el. Iubirea de mama inseamna grija, dor, alint, interesul pentru sanatate. Inca din timpul nasterii poti sa faci cateva lucruri prin care bebelusul sa se simta iubit si ocrotit.

1.  Hormonul oxitocina este produs de corp din clipa cand esti insarcinata. Oxitocina este produsa din ce in ce mai mult, pe zi ce trec. In timp ce tu simti cum iti curge iubirea prin vene, copilasul din pantec incepe sa te iubeasca. Studiile au dovedit ca atunci cand bebelusul iti aude vocea, inimioara lui micuta incepe sa-i bata mai tare decat in mod normal. Acest lucru il face sa se simta minunat in pantece, dar si peste ani cand va creste.
2.  In timpul sarcinii, lasa sentimentele sa fie din belsug. Este ceva normal sa iti iubesti copilul dinainte sa se nasca. Ceea ce ajuta inca de la inceput relatiei dintre copil si mama sunt hormonii care sunt mai mult secretati de organism, dar si framantarile pe care le ai cu privire la numele copilului sau visurile pe care le ai cu acest micut. Toate astea creeaza o legatura dintre tine si el, iar minunea din pantece simte aceste emotii.
3.  Nu trebuie sa fii stresata in timpul sarcinii. Este bine sa iti faci un program echilibrat de somn si plimbari pentru a te relaxa cat mai mult. Atunci cand tu te relaxezi, o serie de substante bune eliberate de organism prin intermediul placentei ajung la bebelus. Atunci cand tu nu dormi noptile, nici bebelusul nu doarme, astfel o serie de subsante nocive ajung in placenta micutului, iar el va deveni agitat, ca tine. Daca tu esti fericita, el este fericit, daca tu esti stresata, el va prelua sentimentele tale.  
4.  Vorbeste-i bebelusului. Desi inca nu este complet format, el aude perfect vocea prin lichidul amniotic. Vocea ta ii ofera siguranta si iubirea de care are nevoie. Cu cat copilasul este mai relaxat si se simte confortabil, el se dezvolta mai bine. Daca puiul este agitat vorbeste-i, iar el se va linisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu