Metode ciudate de contraceptie care functionau

Lubrifierea cu ulei de masline. In Grecia Antica, uleiul de masline in combinatie cu uleiu de cedru era cel mai puternic spermicid. Aristotel a scris si el despre aceasta metoda, dar a adaugat si putin plumb. Femeile au descoperit de abia mai tarziu ca uleiul de masline micsoreaza mobilitatea spermatozoizilor, dandu-i timp acesteia sa se spele dupa actul sexual si sa elimine rapid toata cantitatea de lichid seminal lasata in urma orgasmului masculin.

In vreme ce oamenii continua sa utilizeze uleiul de masline in timpul sexului, multi il folosesc pe post de lubrifiant si atat, fara sa stie ca e si foarte bun pentru prevenirea sarcinilor. Cum uleiul de masline e tot ulei la baza este interzisa folosirea lui in combinatie cu prezervativul. Latexul va fi rupt de ulei, de unde si scurgerile din timpul finalizarii actului sexual. Cervixul imbracat in miere. Doar sa va imaginati cam ce ar fi, doamnelor, sa va dati in zona cervixului cu miere de albine, foarte multa miere, inainte de fiecare partida de sex. In Egiptul Antic, un cervix plin de miere era metoda perfecta de contraceptie. Desi nu e un spermicid, mierea formeaza o bariera peste cervix pentru a preveni micutii albisori numiti spermii sa poata patrunde si ajunge la ovule. Femeile din Egiptul Antic adaugau si alte ingrediente mierii pentru a le proteja de sarcina, ca natronul, carbonat de sodiu natural si excremente de crocodil. Metoda moderna de folosire a mierii pentru contraceptie se numeste Honey Cap. Este o diafragma speciala pentru femei, acoperita cu miere si depozitata in miere.

Pentru cei care vor sa evite hormoni sintetici si chimicale, alternativa cu miere si diafragma e foarte utila, mai ales ca acest dispozitiv medical se introduce in organul sexual feminin inainte de actul sexual si poate fi purtat fara probleme 48 de ore, permitand contacte sexuale frecvente, insa nu mai mult de 5-6 cu durata scurta spre medie. Aceasta forma de protejare nu este 100% eficienta, dar poate impiedica sperma sa intre in cervix si sa duca la sarcina nedorita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu