Cum alegem anvelopele?

Este foarte important sa stii cum sa alegi anvelopele atunci cand doresti sa achizitionezi un set de anvelope indiferent ca le doresti noi ori ca le doresti la mana a doua. Cert este ca anvelopele trebuie sa asigure confortul si siguranta masinii pe care o conduci iar acesta se va simti inca din primii kilometri de sofat - atunci cand pleci la drum. Si fiindca se apropie sezonul in care schimbarile meteo-climaterice si legislatia in vigoare ne obliga sa ne schimbam anvelopele, exista cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont inainte de a cumpara anvelope.

Iar daca va intrebati de ce este necesar sa schimbam anvelopele atunci cand se schimba si vremea, trebuie sa aveti in calcul faptul ca anvelopele de iarna sunt mai moi si ofera o aderenta buna la temperaturi scazute. Pe timp de vara acestea sunt expuse deteriorarii mai rapide, isi pierd proprietatile dinamice si nu ofera securitate. Din acest motiv se recomanda utilizarea anvelopelor de vara care au un cauciuc mai rigid. Compozitia lor chimica va oferi nu numai un bun contact cu drumul, dar, si performantele de franare vor creste. Pe de alta parte anvelopele all-season, propuse de producatori ca solutie intermediara, au avantajul costului initial mai mic in comparatie cu doua seturi diferite de anvelope. Totusi, cumparatorii trebuie sa tina cont ca acest avantaj este unul pe termen scurt.

Utilizarea anvelopelor de iarna sau all seasons pe timpul verii prezinta urmatoarele dezavantaje majore: distante de franare mai mari, atat pe carosabil ud, cat si uscat, nesiguranta la viteze ridicate, aderenta scazuta pe sosea, manevrabilitate nesigura, instabilitate in viraje, uzura si degradare rapida (tineti seama de faptul ca o anvelopa cu o adancime de 1,6 mm este considerata complet uzata si trebuie de urgenta inlocuita, avand in vedere ca producatorii de anvelope recomanda acest lucru).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu