Ce contin eliquidele?

Lichidul pentru tigarile electronice reprezinta probabil cel mai important aspect pentru vaperi. Lichidul este ceea ce vaperii inhaleaza atunci cand isi aprind tigara electronica, dupa ce acesta a fost transformat in vapori cu ajutorul unor substante anume, fie ca este vorba despre propilenglicol sau despre glicerina vegetala. 

Dar daca ar fi sa o luam pas cu pas, iata care sunt cele trei elemente importante la care ne rerferim atunci cand vorbim despre compozitie lichid tigara electronica. Prima si cea mai importanta este baza elichidului si anume substanta care il transforma in vapori: acesta este de doua tipuri - propilenglicol si glicerina vegetala - si in general vaperii si-au cam facut alegerile atunci cand vine vorba despe aceste substante (in timp ce una confera mai multi vapori – glicerina vegetala, cealalta promite un throat hit mai puternic); cel de-al doilea element este nicotina (desi exista si elichide care nu contin nicotina, dar probabil ca acestea nu vor fi alese decat intr-un moment ceva mai tarziu de catre cei care incearca sa renunte la fumat cu ajutorul tigarii electronice); cel de-al treilea element este aroma, cea care confera un gust mai bun tigarii electronice si care face experienta vapatului mai speciala si diferita de cea pe care o confera tigara obisnuita. Aceasta este in general compozitia elichidelor standard care vin ambalate si sigilate in sticlute, dar al caror nivel de nicotina poate varia, in functie de dorintele vaperilor. 

De asemenea, pentru cunoscatori sau pentru cei care deja au ceva experienta in ceea ce priveste utilizarea tigarii electronice exista si elichide care pot fi preparate chiar de catre utilizatori (acestea sunt cunoscute drept elichide DIY, o prescurtare a sintagmei din limba engleza Do It Yourself). Aceasta implica faptul ca fiecare vaper isi poate prepara elichidul asa cum isi doreste, cu cantitatea de nicotina de care are nevoie, scazand-o sau crescand-o in functie de necesitati, cu aroma sau mixul de arome dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu