Cum sa cumperi in siguranta pe Internet

Ti se pare comod sa cumperi de pe Internet? Te-ai obisnuit deja cu modalitatea de a cumpara online? Ei bine, trebuie sa stii ca exista si riscuri atunci cand cumperi de pe Internet. Trebuie sa acorzi importanta maxima tranzactiei pe care o efectuezi, precum si magazinului de unde cumperi.

Pentru a face cumparaturi online in deplina siguranta, trebuie verificat, inainte de toate, daca pe site-ul comerciantului este prezenta sigla «MasterCard Secure Code» sau «Verified by Visa». Cele doua logo-uri semnaleaza ca site-ul respectiv este inscris in sistemul de plati securizate online, dezvoltat de MasterCard Worldwide si Visa International. Acesta protejeaza posesorii de carduri si permite comerciantilor si bancilor sa-l identifice pe detinatorul cardului cu care se platesc cumparaturile.

Atunci cand vrei sa cumperi ceva de pe Internet, tine cont de urmatoarele reguli:

Foloseste aceeasi carte de credit de fiecare data: indiferent de unde si ce cumperi, ideal ar fi sa folosesti intotdeauna aceeasi carte de credit, cu atat mai mult cu cat acestea (spre deosebire de debit) ofera cea mai mare protectie impotriva fraudelor;

Verifica sumele : de fiecare data cand cumperi ceva, verifica suma pe care ai achitat-o pentru ca aceasta sa corespunda cu suma de pe site-ul de unde ai achizitionat produsul in cauza;

Nu te lasa pacalit de oferte : ai primit o oferta incredibila pe mail? Inainte de a accesa link-ul, asigura-te ca stii de la cine vine. Te-ai putea procopsi, fara voia ta, fie cu un virus, fie cu o inselaciune de zile mari.

Avantajul major al cumparaturilor online este dat de gama variata de produse, pentru toate buzunarele si pentru toate nevoile. Internetul iti pune la dispozitie produse din toate domeniile de activitate, astfel ca poti cumpara cosmetice, imbracaminte si incaltaminte, produse bio, echipamente audio (amplificatoare audio, amplificatoare stereo, casti audio, boxe etc.), produse pentru bebelusi, mancare, bauturi alcoolice si non-alcoolice si multe, multe altele. Toate acestea se pot comanda din confortul propriei locuinte, fara sa fiti nevoiti sa va deplasati dintr-un magazin in altul pentru a gasi cea mai buna si cea mai convenabila oferta. 

Faptul ca gasesti, intr-un singur loc, cea mai mare oferta de produse si servicii fac din Internet o platforma completa de cerere si oferta, unde, oricine, poate vinde si cumpara dupa bunul plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu