Constanta – oras istoric

Constanta este unul dintre orasele cele mai importante ale Romaniei si care, fara doar si poate, atrage anual nu numai turisti ci si oameni de afaceri, insa pe de alta parte si calatori straini, veniti pe meleagurile romanesti pentru a le descoperi frumusetea autentica. Pentru acestia, faptul ca vorbim despre un oras situat pe malul marii, despre un oras care se continua cu o statiune mult timp considerata “perla litoralului romanesc” si care ramane si astazi statiunea de top de pe litoralul romanesc, nu este singurul motiv pentru care aleg Constanta.

Pentru turistii straini, Constanta este o bucata de istorie, este cel mai vechi oras atestat documentar din Romania (657 I. H), pe atunci fiind colonia greaca Tomis. Constanta este orasul care a fost cucerit de romani si al carui nume a fost apoi schimbat in Constantiana, cand a si devenit parte a Imperiului Roman, in anul 46 I.H. Constanta este locul unde si-a petrecut, in exil, ultimii ani din viata poetul Ovidius, cel a carui statuie se gaseste si astazi in Constanta si care este un simbol al orasului. Acesta este orasul in care orice calator strain paisonat de istorie, de antichitate si de inceputurile civilizatiei, inca mai poate gasi vestigii antice si inca mai poate simti aerul vremurilor trecute. Insa Constanta este, la capatul opus, si un oras modern, un oras cosmopolit, este un oras in care de la restaurante la cluburi de noapte si hoteluri, toate au darul de a face orice calator strain sa se simta bine aici.

Nu mai putin de zece hoteluri de patru stele isi pot pune la dispozitie serviciile de calitate pentru primirea turistilor straini interesati de acest oras in toata splendoarea sa, insa dintre acestea Balada Nej Constanta este locul in care confortul, stilul si modernismul sunt imbinate in mod perfect, in care toate acestea formeaza un tot unitary, fara niciun aer de kitsch, iar aerul medieval ramane in amintirea celor care ii trec pragul fie si doar o data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu