Studentul din provincie

Amintindu-mi cu nostalgie de facultate, primul lucru care imi trece prin cap sunt bagajele primite in gara. Fiind din provincie am primit destule. Cum nu putem doar sa primesc am si dus cateva. Destule si grele. Pline de borcane, mancare inghetata si multe fructe si legume. Probabil parintii isi imagineaza ca nu avem acces la magazine, la marketuri de ne trimit toate nimicurile. Dar e frumos cand vezi ca se gandesc la tine si la perioadele negre. Din acest motiv trimit atatea borcane cu dulceata. Ajungi in momentul cand nu mai ai mancare si nici bani si ajungi sa mananci dulceata cu margarina. Mananci de nu vrei sa mai vezi toata viata. Ajungi sa spui ca o sa fii mai cumpatat cu banii, pentru a-ti ajunge mereu. Nu se poate. Sunt dusi in cateva zile si totusi nu te vaiti. Esti tanar si inca crezi ca se poate si mai rau.
De genul varicelei la 20 de ani luata din autobuz. Nu e chiar asa rau totusi. Colegii de camera iti fac cumparaturile, cele necesare, nu duci gunoiul 2 saptamani, practic te relaxezi. Dar vine momentul cand ceilalti se duc in oras sa se distreze si tu trebuie sa stai in casa si sa te uiti la aceleasi seriale obosite.

Partea preferata din timpul facultatii a fost sesiunea. E geniala. Toata lumea isi aminteste ce cauta de fapt la facultate, nimeni nu are cursuri, timpul prea putin iar examenele multe. In timpul examenelor grele fiecare vine cu propria strategie de “invatat”: locul din mijlocul salii, fituicile facute cu cap si bineinteles atitudinea inofensiva de tocilar de dinantea examenului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu