Avantajele si dezavantajele de a locui intr-un duplex cu apartamente 5 camere

Apartamentele de 5 camere structurate pe un singur nivel sunt greu de gasit si foarte spatioase, insa ocupa o suprafata foarte mare. O solutie ingenioasa, cunoscuta inca din vremurile Romei antice a fost urcarea la etajul superior, astfel ca poti cumpara de pe  newtown.ro apartamente 5 camere duplex, structurate pe doua nivele. Daca in antichitate era desirabil si confortabil sa locuiesti cat mai aproape de parter, sunt duplexurile o solutie ingenioasa in vremurile moderne sau nu?
Depinde de unghiul din care privesti situatia. Primul detaliu este gradul mai mare de intimitate oferit de catre aceste apartamente. Multe familii aleg sa cumpere o locuinta intr-un imobil cu apartamente 5 camere duplex si isi impart cele doua nivele, astfel incat sa nu se deranjeze. De exemplu, poti locui impreuna cu sotia/sotul si parintii intr-un duplex fara sa va deranjati si sa apara momente tensionate din cauza lipsei de intimitate.

Alti proprietari de apartamente 5 camere duplex aleg sa inchirieze unul dintre nivele pentru a-si atenua costurile de intretinere. Acest tip de structurare etajata este avantajoasa, privita din acest punct de vedere. Un alt aspect se refera la potentialul financiar reprezentat de o astfel de investitie: un dublex este, in esenta, alcatuit din doua case la pret de una singura, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru noul proprietar, in special daca este vorba despre o familie in crestere. Valoarea pe piata imobiliara a apartamentelor 5 camere structurate pe un singur etaj nu este remarcabila, fiindca exista putini oameni care au nevoie de atat de mult spatiu, ceea ce face ca vanzarea unui asemenea imobil sa fie anevoioasa, mai ales daca vorbim despre o locuinta second-hand. In schimb, un duplex are sanse mult mai mari de a atrage potentiali cumparatori, fiind o solutie de viitor.

Unul dintre dezavantajele locuintelor duplex este acela al prezentei scarilor. Poate parea banal sa pui o asemenea problema atunci cand vrei sa cumperi apartamente 5 camere, insa scarile pot fi periculoase pentru copii mici si batrani, inaccesibile persoanelor cu handicap si o adevarata sursa de probleme. O scara interioara necesita mai multa atentie pentru a nu se deteriora. Curatenia poate sa devina de asemenea o problema intr-un duplex, fiindca urcarea pe scari a unui aspirator, de exemplu, nu este tocmai usoara, ceea ce face cumpararea de apartamente 5 camere pe un singur nivel mai atragatoare.

Decizia finala trebuie gandita prin prisma aspectelor de ordin practic, ci nu a designului interior, fiindca orice tip de apartament poate fi amenajat modern si extravagant, insa marile avantaje si dezavantaje ale unui duplex nu dispar printr-un design unic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu