Adopta un caine mai in varsta

Este bine stiut faptul ca puii de caine sunt adorabili si multi din ei imbatranesc alaturi de noi, devenind tovarasi de incredere. Din nefericire detinatorii de animale uita de cele mai multe ori cat de greu este sa cresti un animalut de cand este mic si trec cu vederea nenumarati caini maturi care asteapta sa fie luati din adaposturi si organizatii de salvare. Ia in considerare faptul ca poti adopta un caine mai in varsta daca vrei sa sari peste unele etape cum ar fi dresajul, aceasta fiind o varianta sa ai un caine deja obedient si antrenat. Un alt avantaj in cazul acestor catei este ca au deja un caracter format, iar orice problema de sanatate sau ingrijire speciala de care ar putea avea nevoie este deja evidenta.

Daca ai luat deja un caine sa-l ingrijesti, in prima saptamana programeaza vizita doctorului veterinar pentru a repera eventuale probleme de sanatate, pentru a reinnoi unele vaccine sau a preveni aparitia parazitilor. Cand alegi cainele analizeaza comportamentul si nivelul de activitate pentru a sti daca se potriveste cu sitlul dumneavoastra de viata. De exemplu un caine linistit este mai potrivit pentru o casa mai mica si un stapan care este ocupat in schimb un caine de talie mare care este foarte activ va necesita o casa mare sau chiar o curte. Deasemenea este necesar sa discutati cu toti membrii familiei si sa va asigurati ca noul prieten pe care tocmai l-ati se va intelege cu ei, in special cu copiii.

Cainii mai in varsta vor fi mult mai usor de dresat pentru ca in comparatie cu catelusii nu vor fi distrasi cu usurinta. In cazul in care cainele stie anumite comenzi ar trebui sa ramaneti la ele in loc sa incercati sa il invatati altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu