Google AdWords – anunturi la indemana in online

Publicitatea in mediul online este ultimul trend in materie de promovare, si nu numai pentru ca este cool, ci mai ales pentru ca este extrem de utila. Cum internetul are de la an la an tot mai multi useri este firesc pentru orice companie, firma, site, magazin online, care vrea sa fie profitabil, sa realizeze ca are nevoie si de promovare in mediul online. Putem vorbi despre promovarea pe retelele de socializare, despre promovarea prin mail marketing sau despre promovarea cu ajutorul optimizarii pentru motoarele de cautare, sau despre orice alte metode de promovare online ce nu implica un buget special. Pe de alta parte, insa, putem vorbi si despre promovarea prin intermediul unui alt gen de anunturi: anunturile sponsorizate, adaugate prin Google Adwords, in paginile cu rezultatele cautarilor organice pe Google ale utilizatorilor de internet.

Anunturile Adwords sunt anunturi ce apar in partea de sus sau de jos a ecranului, evidentiate pe un fond specific de culoare (roz), cu ajutorul cuvintelor cheie inserate. Anunturile publicate prin Google AdWords nu il costa nimic pe cel al carui link este afisat, decat atunci cand utilizatorii dau click pe respectivul link (Pay Per Click - PPC).

Mai mult decat companiile care isi desfasoara activitatea in mod clasic sau decat obisnuitele restaurante, pub-uri, librarii, magazine clasice, etc, au de castigat de pe urma anunturilor publicate pe Google Adwords magazinele online, cele care isi desfasoara activitatea strict pe internet si pentru care un click are sanse mult mai mari de a se traduce intr-un potential client, care sa si aduca profit firmei. Altminteri, pentru un magazin clasic, o reclama pe AdWords care va conduce in pagina sa de web nu inseamna neaparat un client active, cat mai mult un plus de notorietate care nu se traduce imedat in castig financiar. De asemenea, Google AdWords este o solutie optima si pentru blog-urile sau site-urile pentru care traficul se traduce in castiguri financiare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu