Sa va povestesc despre ursitoare

Povestile pe care in ziua de azi doar bunicii le mai stiu spun despre trei femei tinere ce apareau mereu noaptea, la cateva zile dupa ce un copil se nastea, fara fi vazute de nimeni. Ele veneau langa cel mic si ii prevesteau viitorul, scriindu-i in cartea vietii bunele si relele cu care se va intalni. Insa istoria ursitoarele este chiar mai veche, primele pomeniri ale acestui obicei venind din mitologia greaca unde ursitoarele se numeau Moirae fiind fiice ale conducatorului zeilor, Zeus si ale lui Themis, una dintre zeitele din Olimp.
La noi la romani cele trei prevestitoare ale viitorului sunt cunoscute sub numele de Ursitoarea, Soarta si Moartea, fiecare prevestind o anume parte a vietii copilului. Si chiar daca este vorba doar de un basm, cine stie...poate ca exista si o mica farama de adevar undeva acolo. Si chiar exista insa nu asa cum ti-ai putea imagina. Pentru ca in ziua de azi legendele au coborat pe pamant pentru a fi mai aproape de oameni.
Eu, la petrecerea de botez a copilului meu am...chemat ursitoarele si cand au venit s-au dovedit a fi niste tinere incantatoare ce ne-au luminat seara botezului cu urarile lor de bine. A fost o experienta cu adevarat incantatoare si pot spune ca a fost o petrecere extraordinar de reusita. I-au urat odorului nostru sa creasca mare si sanatos, sa fie intelept si sa iubeasca din tot sufletul asa cum il iubesc si parintii lui.
Dupa cum poti sa vezi aici, ursitoarele din ziua de azi sunt mult mai moderne, au telefon mobil, site pe internet si vin atunci cand sunt chemate la petrecerea de botez a unui nou-nascut. Sunt frumoase si fermecatoare iar urarile lor o sa il insoteasca pe cel mic toata viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu