Ieşi din cochilie!

- Cum te simţi?
- În siguranţă…
- Eşti fericit? Simţi că trăieşti?
- Mă simt în siguranţă…

Te plângi degeaba. E fără rost. Nu te ajută la nimic. Doar să mai omori un copacel. Din ce credeai că sunt făcute batistuţele?
Ştii si tu cel puţin o tipă care le spune celor 4 pereţi şi celor 3 ursuleţi cât de tristă e că n-are prieten, vedeţi, a cunoscut ea câtiva baieţi, dar n-a ţinut decât până şi-au revenit, căci erau beţi. Nu râdeţi!
Dacă eşti fată uită tot ce ai citit in basme, cum că Făt Frumos n-are altceva mai bun de făcut decât să străbată mări şi ţări pentru a o găsi pe aleasa inimii lui într-un turn părăsit de lume, dar păzit de un balaur cu 7 capete. Revino-ţi! Sanşele ca cineva să te tragă de mânecă când tu leneveşti în pat sunt destul de mici. Infime! Trebuie să rişti, să ieşi cât mai mult, să cunoşti cât mai multa lume, cu riscurile de rigoare. Cu riscu de a se râde de tine pentru că “eşti din altă reţea” pentru că dacă iţi doreşti cu adevărat vei găsi la un moment dat şi oameni pe care să-i placi şi care să te placă.

Vrei să faci bani? Atunci pregăteşte-te să pierzi bani. Pentru că nimeni n-a câştigat vreodată fără să piardă. Binenţeles că la un moment dat câstigurile au întrecut cu mult pierderile. Nu mai sta s-o freci la rece, sperând ca vei câştiga cu margarina Delma sau la Lotto. Şansele sunt mici. Şi apoi nu vei avea nicio satisfactie. Alta e satisfacţia când faci ceva cu mâna ta, prin propriile tale forţe. Am multi prieteni care ar face bani, dar la sigur! Da frate, stai că mă risc eu şi dupaia te bag şi pe tine. Dar nu că m-ai ajuta de acum incolo in vreun fel, doar asa ca să facem 50-50. Ce să fac eu cu tot profitul? Imi ajunge o caramea pe zi…

Cât crezi că vei trăi? Şi crezi că se va schimba ceva dacă tu nu faci nimic în privinţa asta? Viaţa e scurtă şi n-ai prea multe de pierdut. Adică ai totul de pierdut! Dacă stai s-o freci in continuare la rece sperând că işi aminteşte de tine vreo mătuşă Tamara. Apoi va incepe să curgă cu bani, lapte, fete şi zile pline de soare.

Riscă, ieşi din cochilie. Fă un dans nebun. Salută o batrână pe stradă, prefă-te că e bunica ta. Îmbrăţisează o necunoscută şi zâmbeşte după ce ştii cât cântăreşte geanta ei.Vorbeşte unui copac, explică-i cât de proşti sunt oamenii, explică-i cum lasă să treacă viaţa pe lângă ei pentru că le e frică. Explică-i că nu mulţi trăiesc. Te va înţelege şi îţi va spune că varsă o lacrimă pentru ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu