Planuri care nu au fost puse in practica si care ar fi alterat lumea actuala

Planul Madagascar. Madagascar este o insula uriasa pe coasta de est a Africii. Pentru a continua tema germanilor in Africa, Hitler a incercat sa-i mute pe evrei pe aceasta insula nelocuita, in opinia sa. Planul Madagascar incepea sa prinda contur chiar inainte de Al Doilea Razboi Mondial, printre europenii antisemiti, care se intalneau mai mereu pentru a discuta despre problema evreiasca. Unul dintre oamenii care luau parte la aceste conferinte s-a intalnit chiar cu insusi Hitler. Pe vremea aceea, Madagascarul era o colonie franceza.

Ministrul Afacerilor Externe polonez a preluat ideea, deoarece, credea el, aveau prea multi evrei. Chiar au discutat cu Franta in privinta punerii in aplicare a proiectului si erau foarte incantati de cum evolueaza treburile. Ideea a revenit in discutie in timpul razboiului, insa germanii nu au reusit sa obtina controlul asupra oceanului, asa ca nu aveau cum sa mute atatia oameni in Madagascar. Luptele s-au mutat pe frontul de est iar restul e istorie. Proiectul depresiunii Qattara. Depresiunea Qattara e o prapastie gigantica in apropierea granitei dintre Egipt si Libia, intinzandu-se pe 20.000 de kilometri patrati. Este al doilea cel mai jos loc din Africa. Acest loc ciudat s-a dovedit crucial in victoriile aliatilor in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru ca orice vehicul avea mari probleme sa traverseze zona. De-a lungul timpului au fost planuri care si-au dorit sa inunde Depresiunea Qattara dinspre Mediterana, transformand zona intr-un imens lac, foarte bun pentru obtinerea energiei pentru Africa. De acest proiect interesant s-a dovedit foarte interesata CIA, in 1957.

Au propus ideea presedintelui Eisenhower, crezand ca aduc pacea in Orientul Mijlociu. Noua laguna ar fi avut patru mari beneficii: ar aduce pacea si ar fi profitabila, ar imbunatati climatul arid si ostil, s-ar crea locuri de munca pentru palestinieni si ar putea sa il faca pe presedintele egiptean sa se gandeasca la altceva si sa-l smulga din „carligul sovietic”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu