De ce apare infidelitatea?

Infidelitatea in cuplu este un subiect “de aur” pentru ziarele de scandal si un subiect mai putin abordat de celelalte. De ce credeti? Pentru ca abordarea infidelitatii este deosebit de complexa.

Este greu sa discuti despre asa ceva si sa nu superi pe nimeni. Poti da nastere unor dispute aprinse. Poti fi invinuit ca esti pro sau contra. Motivele pentru care unii oameni se implica in relatii si apoi isi inseala partenerii pot fi extrem de diverse. De obicei, se considera ca unii sunt infideli pentru ca sunt nefericiti acasa. Un posibil semnal ar fi certurile tot mai dese, fara sa existe un motiv real pentru acest lucru. Lipsa sexului in cuplu ar putea fi o alta justificare, dar de multe ori, se intampla ca unul dintre parteneri sa caute tandrete, intelegere, comunicare, nu doar actiune.

Un alt motiv ar putea fi ca anumite persoane nu se pot multumi cu un singur partener. Cu sufletul sunt legate de o anumita persoana, dar din punct de vedere fizic nu poate exista decat pluralul. In asemenea situatii,lucrurile se pot complica. Exista riscul contactarii unor boli cu transmitere sexuala, dar si riscul de “a alerga dupa mai multi iepuri si de a nu prinde niciunul”.

Din fericire, exista anumite indicii prevestitoare ale infidelitatii. Cateva dintre acestea ar fi: interesul brusc si neasteptat pentru aspectul fizic, disparitii neanuntate de la domiciliu, secrete privind apelurile telefonice, reprosurile dure si nejustificate, schimbarea brusca a atitudinii colegilor fata de partener, cadourile exagerat de scumpe, etc.

Celor care opteaza pentru o incercare de salvare a relatiei de cuplu, li se recomanda o reevaluare a sentimentelor, o atenta ascultare a motivatiilor, o constientizare a responsabilitatilor si nu in ultimul rand apelarea la ajutorul unui psiholog specializat.

Daca respect si dragoste mai exista, s-ar spune ca restul vine de la sine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu