Cum sa fii un lider mai bun

Nu multi sunt lideri innascuti. Majoritatea liderilor isi asuma responsabilitatea pentru formarea lor in lupta pentru eficienta. Fie ca invata din intelepciunea altora sau obtin perspective din experienta personala, un lider eficient se remarca prin ceea ce face, nu ceea ce stie.

Luand in considerare cateva stiri de afaceri am descoperit care sunt calitatile unui lider adevarat si ce trebuie sa faca pentru o mai buna eficienta. Iata cateva sfaturi despre cum sa fii un lider mai bun:

Tine-ti promisiunile


Niciodata sa nu faci promisiuni pe care nu esti sigur ca poti sa le duci la indeplinire. Nimic nu iti distruge credibilitatea mai repede decat o promisiune incalcata.

Pastrarea unor promisiuni poate fi, uneori, o provocare, pentru ca acest angajament iti dezvolta disciplina si integritatea. Practica acest lucru cu, copiii tai dar si cu, colegii.

Imbraca-te bine pentru a influenta


Imbracamintea nu impresioneaza, ci influenteaza. Asta inseamna ca trebuie sa te asiguri ca aspectul tau fizic este in concordanta cu brand-ul personal si profesional. Incepe prin a te intreba cum un lider cu aspiratiile tale ar trebui sa apara in fata altora.

Si nu te limita doar la tine. Aplica acest lucru si in compania la care lucrezi. Asigura-te ca masinile firmei sunt mereu curate si ingrijite, dar tine cont si de costumatia angajatilor. Nu trebuie neaparat sa poarte costum, dar trebuie sa reprezinte firma cat mai bine cu putinta.

Trateaza-ti echipa asa cum te astepti ca ei sa trateze clientii


Solicita-ti echipa sa fie politicoasa cu clientii. Fiind lider poti sa ai impactul asta asupra lor. Fii politicos si la fel vor fi si ei in discutiile cu clientii. Modul in care tratezi oamenii este un barometru pentru toata lumea din echipa ta.

Spune-le periodic: "Ce pot face pentru a te ajuta?" Vei observa ca vor fi mult mai deschisi in discutiile cu tine si mult mai degajati in discutiile cu clientii.

Arata-ti angajamentul pentru dezvoltarea personala


Exista in cele din urma doua moduri pentru a-ti dezvolta afacerea: creste si va creaste si echipa ta. Asa cum tu si echipa ta va imbunatatiti comportamentul, asa si nivelurile de servicii si eficienta operationala va creste.

Recomanda-le angajatilor o serie de carti care ii vor ajuta sa isi imbunatateasca performatele proofesionale. Odata cu asta, recompenseaza-i prin mici atentii si vei vedea cum compania pe care o detii incepe sa inregistreze o crestere semnificativa.

Intreaba, mai degraba, decat sa astepti feedback


Unii lideri reactionează la sugestiile nesolicitate ca la o critica si pierd oportunitatea de a invata. Pentru angajatii tai, oferirea feedback-ului este uneori o propunere riscanta. Nu intreba angajatii ceea ce le place sau displace la tine tine. Vei obtine informații mai bune prin a intreba: "In opinia ta, ce as putea face pentru a deveni un lider mai eficient?" Daca cineva spune ca ar fi mai eficient daca ai comunica mai clar, cere un exemplu, astfel incat sa intelegi despre ce vorbeste.
Luand in considerare toate aceste sfaturi, care dintre aceste actiuni le vei lua in calcul mai intai, ca sa te antrenezi pentru a fi un lider mai bun?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu