Semnele perioadei fertile

Calculatorul online, un instrument ajutator pentru calculul perioadei fertile

In prezent internetul ofera nenumarate posibilitati de calcul a perioadei fertile, acesta venind in ajutorul femeilor, acestea trebuind sa stie doar perioada ciclului menstrual. Cu ajutorul calculatorului online pentru perioada fertila se poate afla exact ziua cand are loc ovulatia, precum si alte semne si simptome despre ovulatie. Persoanele care folosesc, calculatorul online, pentru a calcula perioada fertila, sau semnele si simptomele ovulatiei, pot avea o imagine cat se poate de completa despre momentul ideeal cand poate avea loc conceperea unui nou membru al familiei. Asadar calcularea perioadei fertile este primul pas care trebuie luat in considerare de catre o viitoare mamica.

Semnele si simptomele ovulatiei

Modificarea mucusului cervical, este unul dintre primele semne care indica aparitia perioadei fertile, astfel consitenta mucusului cervical se poate schimba pe parcursul unui ciclu menstrual, iar datorita modificarilor care apar, se poate determina acea perioada fertila. Mai exact, imediat dupa menstruatie sunt in cantitati mici, incetul cu incetul devin lipicioase, iar apoi tind sa aiba o culoare galbena cu un aspect cremos. De asemenea in ziua in care are loc ovulatia, nivelul de estrogen si secretile devin mai crescute cantitativ, avand o culoare alba spre transparenta. Toate aceste aspecte tind sa arate ca aceasta este cea mai fertila zi din luna. Imediat dupa ovulatie cantitatea de secretie scade considerabil, devine alba si lipicioasa si dispare odata cu sangerarile menstruale. Inainte de ovulatie si totodata in primele zile dupa aparitia sangerarilor menstruale, mucusul cervical nu este foarte prezent. Odata ce ovulatia se apropie, mucusul cervical devine putin elastic, avand o culoare galbena. Pe perioada ovulatiei, datorita nivelului de estrogen din organism secretile devin mai mari din punct de vedere cantitativ, iar dupa ovulatie mucusul cervical devine opac si lipicios, disparand odata cu menstruatia.

Tempreratura bazala, este temperatura efectiva a organismului, aflat in stare de repaus, iar cele mai bune momente in care se poate lua aceasta temperatura este dimineata imediat dupa trezire, atunci cand metabolismul este in crestere, la fel si temperatura. De asemenea, modificarea temperaturii bazale are loc pe toata perioada ciclului mentrual, desigur fiind diferita de la organism la organism. Este bine de stiu ca ovulatia determina cresterea temperaturi bazale intre 0,2 si 0,4 grade in primele 2 zile, ajungand chiar si pana la o crestere de 0,7 grade Celsius, ramanand neschimbata pana la sangerarea menstruala. Femeile trebuie sa stie ca temperatua bazala se va monitoriza zilnic la aceeasi ora utilizand acelas termometru.

In cazul unor anumite categorii de femei, in perioada de ovulatie, acestea au o anumita sensibilitate asupra sanilor, aceasta sensibilitate ridicata asupra sanilor indica cu siguranta, pregatirea organismului pentru o perioada fertila si o eventuala sarcina.

Cresterea apetitului sexual este specifica majoritatii femeilor pe perioada ovulatiei, iar aceste simptome au rolul de a ajuta in procesul unei viitoare sarcini si de asemenea, reprezinta semne cum ca organismul se afla in perioada fertila.

Durerile abdominale sunt caracteristice perioadei fertile pentru o mica parte dintre femei, aceste dureri nu sunt extrem de violente, iar ele isi fac aparitia la aproximativ 30 % dintre femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu