Cezar Ouatu face istorie

Este ceva in interiorul interpretilor de opera/opereta care le da un boost teribil de self-esteem! Nu am fazut niciun alt artist - din orice alta sfera a artei - care sa aiba o parere mai  buna despre sine insusi - cum am vazut la artistii lirici despre care vorbeam. Si in plus, o anume pretiozitate specifica numai lor, o aroganta, as spune, si o superioritate care nu are cum sa treaca neremarcata. A dovedit-o anul acesta si ilustrul necunoscut in Romania - pana acum - Cezar The Voice, sau asa cum ii spuneau lui la gradinita si mai tarziu “intr-a-ntaia” Ouatu, Cezar Ouatu. 

Sigur, noi acum ii spunem Cezar, si chiar el cand vobeste despre el insusi isi spune “Cezar”. Cezar The Voice are un background impresionant, pornind de la descendenta sa dintr-o familie de artisti muzicieni, continuand cu studiile de specialitate in Italia si prezenta sa pe scene importante din lume, unde se pare ca a avut un succes important. Dar in Romania nu a stiut nimeni despre el. Poate si de aici dedicatia teribila cu care acest om a vrut sa dovedeasca ceva, nu neaparat Europei, cat mai ales Romaniei, tara care l-a nascut dar care nu i-a recunoscut niciodata meritele, tara in care nu a ajuns sa fie celebru, in care nu a ajuns sa isi gadile orgoliul! Si nu i-a fost usor aici nici dupa Selectia Nationala pentru Eurovision, unde a avut parte de suficiente critici cat sa il ambitioneze sa isi dovedeasca  talentul in show-ul sau pop-opera cu care era convins ca va castiga. Contratenorul roman nu a scapat de critici nici la Malmo, in Suedia, locul unde s-a desfasurat Eurovisionul. Cu toate acestea, nimic nu l-a impiedicat pe Cezar sa spuna la incheierea prestatiei sale, atunci cand a coborat de pe scena - ca a castigat deja concursul!!!  La fel de usor cum a declarat si ca “Cezar a facut istorie la Eurovision”. 

Cu toate acestea, contratenorul ramane suparat pe Romania, atunci cand spune “daca Romania nu ma vrea, Europa mi-a dat semne bune”. Probabil ca alte semne decat acelea reprezentate de punctele acordate la televoting, acolo unde nici macar tara in care Cezar s-a format ca artist si in care a concertat pe scene impotante nu ne-a acordat decat un punct, iar cei de la care ne asteptam la o notare oarecare ne-au ignorat cu desavarsire anul acesta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu