Destinatii de schi in Romania - Valea Prahovei.

Daca pentru multi dintre romani venirea iernii e o corvoada, pentru impatimitii de ski e mana cereasca. Weekendurile de iarna pot fi petrecute si altfel decat band ceai fierbinte si privind seriale la adapost de gri-ul orasului: a venit zapada, asa ca... partie!!!
Sunt atat de multe locuri in care se poate schia in Romania incat e pacat sa pierdeti timpul cu maruntisuri prin orasul de bastina! O pereche de clapari, costume groase de ski, ochelari de protectie si la munte cu voi! De ce? Pentru ca e rost de distractie, zapada e tocmai buna, iar aici aveti cateva detalii despre locurile pe care nu trebuie sa le ratati daca vreti o experienta de calitate pe ski-uri chiar in tara noastra! Si tineti cont ca aveti de unde alege: o treime din suprafata Romaniei este acoperita de munti, iar zapada care nu ocoleste in niciun an aceste zone abia asteapta sa va faceti treaba!

Sinaia

Aflata la doar 120 de kilometri de Bucuresti, statiunea este preferata multor turisti romani. Pe Valea Prahovei, unde peisajele sunt absolut superbe, puteti avea parte de experienta acestei ierni daca va faceti rezervare din timp si porniti la drum cu ski-urile in portbagaj! Inconjurata de creste inalte (peste 2000 de m inaltime), Sinaia este impodobita de zapada destul de repede in fiecare an. Asa ca e liber la ski inca de la inceputul lui decembrie si pana primavara tarziu. Statiunea este indragita in mod deosebit de catre cei care prefera ski-ul de altitudine, partia Carp fiind cea care se adreseaza schiorilor cu experienta. Domeniul schiabil din Sinaia este de 22 de kilometri si partiile amenajate, in afara de faptul ca sunt bine intretinute, au grade de dificultate pentru toate gusturile si nivelurile de pregatire. Daca ai deja schiatul in sange de ani buni sau abia incerci claparii, alege Sinaia! In plus, desi standardele sunt internationale, oferta de cazare include preturi romanesti, turistii putand alege intre vile, pensiuni si hoteluri. Preturile incep de la 45 de lei in camera dubla. Atentie, tarifele sunt diferentiate in functie de zilele saptamanii, asa ca daca vreti sa mergeti in weekend, consultati inainte, telefonic sau pe site, oferta pe care ati ales-o.

Predeal

Situata tot pe Valea Prahovei, statiunea atrage ca un magnet turistii dornici de distractii de iarna. Schiatul este perfect aici, muntii Bucegi, Postavaru si Piatra Mare permitand ca sezonul de ski sa se intinda pana la inceputul primaverii. Daca nu vreti sa faceti compromisuri cand e vorba de confort pe partie, atunci puteti alege cu incredere Predealul: sunt 12 partii de ski, cu grade diferite de dificultate, cu iluminare nocturna, iar temperatura medie este de -5 grade. Exista transport prin cablu, iar unele partii sunt dotate cu tunuri de zapada pentru ca experienta skiatului sa fie, de departe, una grozava! Preturile la cazare sunt rezonabile, depinzand si de momentul in care alegeti sa mergeti. Va recomandam sa faceti rezervari online, multe hoteluri si pensiuni de aici aliniindu-se standardelor de confort internationale care presupun booking online. In plus, puteti compara si alege ceea ce vi se potriveste!

Busteni

Pentru impatimitii schiatului in zone mai salbatice, aceasta este alegerea potrivita. Temperaturile nu sunt foarte scazute, zapada ramane in jurul a 50 de centimetri din decembrie pana in martie-aprilie, iar incepatorii care sa va obtureze drumul sunt putini. Traseele sunt mai dificile, asa ca daca sunteti un schior experimentat, veti iubi partiile din Busteni! Invecinata cu Azuga si Predeal, statiunea va pune la dispozitie o paleta larga de distractii specific montane: cluburi, baruri unde sa va incalziti cu un vin fiert si drum usor accesibil spre alte statiuni. Preturile la cazare sunt mai scazute, incepand de la 40 de lei pe noapte la pensiuni de doua stele.
Consultati ofertele online si alegeti ceea ce vi se potriveste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu