O enzima care previne depunerile de grasime

Gratie unor cercetari recente, pe viitor puteti manca cate felii de tort vreti fara sa va temeti de caloriile din fiecare bucatica. Cum e posibil asa ceva? O enzima reuseste sa stopeze procesul transformarii zaharului in depozite de grasime. Cand mancam multe dulciuri, glucoza in plus se duce in ficat si se transforma in celule de grasime, de unde si rezervele de grasime. In acest fel nu veti muri de foame daca ajungeti sa nu mai aveti ce manca. Practic corpul se otraveste singur cu grasime prin intermediul zaharului in exces. Dar acum oamenii de stiinta au descoperit o enzima numita G3PP, care transforma zaharul in exces in glicerol, care ajunge rapid in sistemul excretor si e eliminat. In plus, G3PP detoxifica zaharul. Daca mancam foarte multe dulciuri nu vom mai putea produce insulina, de unde si diabetul, insa enzima ne va scapa de aceste toxine din zahar. Pe viitor, a manca niste tort poate sa ne aduca doar avantaje, la fel ca si consumul de legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu