De ce sunt atat de bune pilotele de puf gasca?

Confortul se tine cu cheltuiala. Asta se stie de cand lumea. Insa nu e neaparat sa cheltuiesti o avere pe anumite lucruri pentru ca ele sa fie si bune. De exemplu, in cazul pilotelor, modelele mai scumpe nu sunt tot timpul si cele mai calduroase. Cele mai eficiente din punctul de vedere al caldurii simtite in noptile friguroase sunt pilote puf gasca, mai scumpe decat cele din sintetic dar mult mai bune la capitolul confort.

Puful de gasca mentine constanta temperatura corpului nostru, ne ajuta sa dormim mai bine si sa fim mai relaxati cand ne sculam dimineata si asta pentru ca are fibre moi in mai multe straturi, acestea pornind dintr-un punct comun. In acest fel aerul dintre aceste fibre e mai mult, iar pilota devine o aeroterma ambulanta, ideala pentru iernile geroase, cand temperaturile nocturne scad sub -10 grade Celsius. Pentru ca vorbim de pilote puf gasca si o umplutura foarte usoara, somnul este mai bun si mai odihnitor si pentru ca nu resimtim o greutate mare asupra noastra, cum se intampla in cazul plapumilor. Puful este recomandat si pentru ca nu exista riscul sa va intepe in somn, asa cum se mai intampla la pene, pentru ca e mai subtire si mai usor de aranjat in pilota dupa spalare. Pozitionarea tridimensionala a fibrelor sale transforma puful intr-un material delicat si placut la atingere, gradul de umplere al pilotelor determinand si caldura pe care acestea o pot tine sub ele.

Cei mai frigurosi pot alege pilotele pentru patru anotimpuri, care sunt de fapt doua pilote cu grad diferit de umplere, existand posibilitatea unirii lor cand e iarna, pentru un plus de caldura. Esential este ca pilota sa fie umpluta in totalitate cu puf de gasca si sa fie protejata de o husa spalata perfect de cat mai multe ori pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu