Cinci sfaturi pentru o casa cu stil

Daca ne pregatim sa amenajam casa si avem putine idei clare asupra modului cum o vom face, sau mai bine spus cu ce stil, nu trebuie sa ne facem griji, deoarece avem posibilitatea de a alege intre diverse stiluri, in functie de gusturi si alte exigente. In acest scop, prezentam in acest articol cinci consilii potrivite pentru amenajarea locuintei

Shabby chic este un stil al ultimilor ani si a cucerit o importanta popularitate in sectorul amenajarilor interioare; ne permite sa revalorificam si sa reevaluam corpurile de mobilier si obiecte care de ani de zile stateau depozitate prin pod.

In plus, mobiland in acest stil, putem crea o elegantra aparte, romantica, tinand cont ca ceea ce este mai important sunt tapiteriile si perdelele de stofa cu flori si dantela.  

Amenajarea cu o masa engleza

Stilul englez este cu siguranta, unul dintre cele mai raspandite pentru amenajarea locuintelor, deoarece ofera diverse tipologii de mobila, in general usor de colocat, atat datorita formelor, cat si a capacitatii. Daca, insa dorim sa amenajam in acest stil dormitorul, un scrin tipic se demonstreaza satisfacator pentru a adaposti lenjeria intregii familii. Evident ca si pentru camere este ideal sa mobilam cu gust si, in acelasi timp, sa profitam la maxim de dimensiuni, cum este in cazul mesei ovale care stransa poate gazdui patru locuri, dar care se poate lungi, astfel incat la sfarsit sa poata gazdui chiar si doisprezece persoane. Caracteristica principala a acestui stil este dictata de clasicul si delicatul luciu tamponat.

Amenajarea in stil francez

Stilul francez este preferat de multe persoane care trebuie sa-si amenajeze locuinta, intrucat este bogat in tipuri de mobilier, obiecte, covoare si orice ar putea sa se releve util. De asemenea, exista avantajul ca nu trebuie sa te abtii de la anumite culori sau forme. Ca sa dam un exemplu, intr-o sufragerie amenajata in acest stil, pot sa coexiste un camin din alabastru cu un orologiu din bronz aurit sau in marmura, un budoar din lemn aurit si imbracat in stofa de damasc, dar si covoare, portelanuri si tapiserii.

Amenajarea in stil deco

Pentru cei care iubesc culorile sincere, precum cea a laptelui, alegerea nu poate sa cada decat asupra Art Deco. Acest stil, nascut in Franta la inceputul secolului trecut, si chiar si azi foarte in voga, permite amenajarea locuintei cu gust, in mod elegant si functional. Aici domina dulapurile si mobilele de mari dimensiuni si deci foarte incapatoare. De asemenea, tipice sunt tonalitatile pastelate si decoratiile specifice.

Exploatati stilul vintage

Asemenea stilului francez, si stilul Vintage ofera oportunitatea de a-ti amenaja locuinta cu multe obiecte, fara a fi obligatoriu a le combina in functie de dimensiuni, culori sau forme. Un candelabru ultramodern cu leduri, un divan in stil antic si o masa lacuita, chiar de culoare portocalie, sunt doar simple exemple de cum poti profita de acest stil, avand in vedere mai mult substanta decat forma. In cazul in care doresti sa amenajezi locuinta intr-un stil uniform, dispui de un spatiu relativ redus si nu ai la dispozitie mobila necesara, cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata in mobila la comanda, care o va confectiona tinand cont de dimensiunile pe care le ai la dispozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu