Cum sa iti construiesti si sa intretii un site de moda?

Daca esti pasionat de moda si ai cunostinte solide in acest domeniu poti foarte usor sa lansezi un site de moda.

Site-urile de moda pot impresiona cititorii atat prin postarile despre tendintele in moda sau despre designeri si modul in care ajung sa isi construiasca o intreaga colectie, dar si prin anumite sfaturi si trucuri pentru a fi permanent in pas cu moda fara a cheltui foarte mult.

Pentru inceput, daca aveti de gand sa va construiti un site de moda trebuie sa va faceti o baza mare de fotografii din cele mai renumite colectii ale momentului sau cu diverse creatii mai deosebite atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Pe baza lor se pot scrie articole de o calitate foarte buna daca stiti cum sa le analizati si sa oferiti niste pareri pertinente, ancorate in realitatile modei moderne. Cu cat continutul este mai diversificat si pozele, galeriile sunt mai bine documentate, cu atat mai mult trafic si utilizatori unici veti avea.

Dupa ce v-ati pus la punct baza de date media, puteti trece la faza urmatoare, care e si cea mai complicata: stabilirea publicului tinta. Ca un site de moda sa functioneze si sa genereze si un anume profit, trebuie sa alegeti foarte bine un anumit tip de utilizator, sa cautati sa filtrati audienta dupa niste criterii demografice si sociologice foarte „fine” pentru a ramane cu un public specific nisei dvs.

De exemplu, daca publicul dvs. tinta este format din femei cu varsta pana in 30 de ani, cu siguranta va trebui sa creati continut despre diverse teme, stiluri, culori care se poarta la o varsta care nu depaseste 30 de ani. Traficul va creste progresiv daca veti petrece suficient timp cu site-ul dvs. si veti sti exact unde sa zaboviti mai mult si asupra caror subiecte de interes.

Conteaza mult si designul unui site de moda, adica modul cum arata, cum se misca, cat de bine sunt organizate informatia si meniurile. Un art designer va poate ajuta sa obtineti o varianta impecabila a site-ului si sa atrageti atentia publicului tinta. Simtul estetic nu ar trebui sa fie neglijat nici la capitolul aranjarii elementelor in pagina, la fel cum e nevoie sa stiti exact cum sa atrageti trafic pe site-cu promotii, diverse campanii, schimb de link-uri.

La final, site-ul trebuie updatat zilnic si mentinut activ in permanenta, iar traficul trebuie urmarit si ajutat sa creasca prin diverse metode. Numai asa veti avea un site tematic despre moda functional si atragator, util pentru publicul dvs. tinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu