Cautati o firma si nu o gasiti? Un catalog firme va poate ajuta mai mult decat credeti

Zilnic ne sunt livrate informatii in cantitati uriase, sub diverse forme care mai de care mai atractive. Problema cu informatia pe care o primim nu tine de cantitatea in sine, cat de posibilitatea clasificarii ei, gasirii unor filtre suficient de bune si de eficiente pentru a extrage doar ceea ce ne intereseaza. Lucrurile devin si mai complicate in spatiul on-line, acolo unde cantitatea de informatii a crescut exponential de la luna la luna.

Filtrele in on-line sunt mai greu de stabilit, motorul de cautare nu mai este de mult suficient pentru a gasi ceea ce cautati, asa ca apelarea la un catalog firme devine mai mult decat necesara.

Cum poate suplini nevoia de filtrare un astfel de catalog? In prima faza, toate firmele indexate sunt grupate in functie de criterii logice si sunt aranjate intr-un layout usor de parcurs. Urmeaza sortarea lor in functie de niste filtre foarte precise, totul raportat la nisa si la tipul de clienti vizati de cei care detin site-urile de genul unui catalog firme online. In acest fel este mai usor sa gasiti o firma care se ocupa cu vanzarea de produse pentru tratarea culturilor, de exemplu. In doar doua click-uri gasiti imediat firma si datele de contact, fara sa pierdeti timp alergand prin oras sau cautand pe alte site-uri care fac trimiteri la firme din domeniul care va intereseaza. Foarte importanta este nisarea atunci cand se creeaza un catalog firme online. Este adevarat ca publicul tinta al acestor site-uri pare a fi eterogen, insa omogenitatea lui este data tocmai de modul in care se fac cautarile via motorul de cautare intern si de tipul de firme care sunt cele mai accesate pe o perioada de timp. Pe de alta parte, nu e suficient sa aveti un site care are cateva filtre si un motor de cautare, niste categorii ca sa va puteti lauda cu un catalog.

Firmele care apar in catalogul respectiv trebuie sa fie si unele de incredere, pentru ca altfel clientii renunta usor la site-ul dvs.-doar sunt zeci de astfel de site-uri care de abia asteapta sa isi puna concurenta la respect si sa profite de pe urma slabiciunilor sale. De aceea, selectarea firmelor ar trebui sa fie foarte riguroasa, iar verificarea existentei lor la anumite intervale de timp ar trebui sa fie deja un reflex pe care sa vi-l insusiti daca vreti sa rezistati pe nisa pentru care e creat site-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu