Cum se fac stirile

Se spune ca ziarele care apar peste noapte cu stiri din Alba - de exemplu - sunt ziare care nu prea au continut calitativ. Se mai spune si ca portalurile sunt de cele mai multe ori facute numai pentru oamenii care nu au timp, oamenii grabiti si blogurile de asemenea. Asta pentru ca cuprind stiri scurte, opinii, sugestii, concluzii la anumite probleme - la fel de scurte.

Pe de alta parte insa - cam asta este si calitatea de baza a unei sitiri - si anume sa fie scurta. daca dorim ceva mai amplu atunci cautam reportaje de atmosfera, reportaje de evenimente, editoriale si asa mai departe. Omul grabit citeste doar stirile cu titluri „incitante”. De exemplu, o stire cu titlul „Primarul din Alba Iulia si porumbeii” nu va atrage multi cititori grabiti; in schimb alt titlu - ca, de exemplu, „Porumbeii s-au gainatat pe primarul general Chirtoaca” - va fi citit, cu siguranta, chiar daca utilizatorul grabit risca sa scape trenul sau avionul, iar daca este in metrou cu atat mai bine. <> ne spune timpul.md - o publicatie care se respecta. 

Pe de alta parte insa avem si continutul, care de cele mai multe ori este mai sarac, insa daca exprima ceea ce vrea publicul sau ceea ce “agata” publicul atunci obiectivul principal este atins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu