Preparate absolut oribile pe care oamenii le-au mancat in trecut

Chihlimbar cenusiu. In China Antica, bucatile de chihlimbar spalate de apele marii erau considerate a fi saliva de dragon. Chihlimbarul provine de la balene-grasimea si bila se formeaza la balene in sistemul digestiv cand nu pot digera anumite lucruri pe care le mananca. Pe masura ce pluteste pe apa, chihlimbarul cenusiu devine tare si ceros. Chanel No. 5 il are ca ingredient special, de aceea industria parfumurilor cauta cu disperare acest tip de subtanta. In trecut, chihlimbarul se manca in foarte multe traditii. In Persia Antica, era servit cu serbet de lamaie. Francezii il puneau in ciocolata calda, iar Casanova il folosea pe post de afrodisiac. Astazi, substanta miraculoasa e interzisa la comercializare, cu toate ca savoarea e de neuitat, unica. So. Venit din bucataria japoneza, So este o specialitate de lactate, cam unica din istoria japoneza. A fost produs intre secolul VIII si XIV, mai ales pentru nobilime. Se facea prin fierberea laptelui pana devenea semi-solid, ca o pasta. Pentru nobilimea japoneza, reprezenta un simbol al statutului social. Asa se pastra laptele pentru mai mult timp, pana sa se inventeze frigiderele. Degustarea se facea exact ca in cazul iaurtului, numai ca era mai gros, mai concentrat. In istoria japoneza, vitele erau folosite la muncile campului si niciodata pentru carne si lapte. Odata cu moartea aristocratiei a murit si consumul de So.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu