Vergeturile in perioada nasterii si dupa sarcina
Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt niste dungi incrustate ce apar pe corp si care sunt produse in urma unei presiuni exercitate asupra pielii, in sarcina fiind vorba de intinderea excesiva a pielii. Initial, in momentul in care apar ele au o culoare violeta iar in timp se vor deschide la culoare si vor ajunge sa fie aproape albe.

Acestea isi fac aparitia in perioada sarcinii in jurul lunii a 6-a, in special in momentul in care gravida incepe sa ia in greutate si sa i se mareasca burtica. Ele apar sub forma unor dungi rosiatice si au tendinta sa se accentueze in timpul dusului.

Care sunt cauzele aparitiei vergeturilor?

Nu este obligatoriu ca toate femeile gravide sa faca vergeturi in perioada sarcinii sau dupa nastere, insa sunt cativa factori care pot prevesti aparitia acestora:
  • atunci cand aveti o sarcina multipla;
  • daca aveti exces de lichid amntiotic;
  • daca luati in greutate intr-o perioada foarte scurta;
  • daca aveti un fat cu o greutate mai mare decat cea normala;

Exista vreun tratament impotriva vergeturilor?

In perioada in care vergeturile inca au acea nuanta rosie, acestea mai pot fi atenuate, insa este foarte important sa va hidratati pielea atat in perioada sarcinii cat si dupa ce a-ti nascut, cel putin pana ajungeti la greutatea de dinaintea sarcinii. Deasemeni, este foarte indicat sa faceti cat mai multe exercitii fizice, atat in perioada sarcinii cat si dupa ce ati nascut. Chiar daca unele exercitii pe care le faceati inainte de sarcina nu le mai puteti face acum, sunt foarte benefice si plimbarile in parc sau chiar inotul. Puteti opta in a face unele intinderi usoare deoarece corpul tau va fi foarte solicitat in timpul nasterii, iar aceste intinderi pot fi un antrenament bun pentru atunci cand va veni momentul sa nasteti.

Exista vreo cale sa prevenim aparitia vergeturilor?

Nu s-au gasit metode cu eficienta de 100% care sa tina vergeturile deoparte, in special in cazul in care se intampla sa ai o sarcina multipla. Cel mai important este sa nu acumulati foarte multe kilograme in plus in perioada sarcinii, iar acumularea sa fie una treptata si nu brusca. Deasemeni, este foarte important sa va hidratati pielea cu ajutorul lotiunilor hidratante, chiar daca uneori vergeturile continua sa apara si dupa ce v-ati da cu aceste lotiuni. Puteti afla multe lucruri utile despre ce tehnici si creme dau rezultate discutand cu alte mamici pe forumul 7 pitici.

Vergeturile dispar dupa sarcina?

De obicei, dupa ce ati nascut, vergeturile ar trebui sa inceapa sa se stranga si sa dispara, pielea dumneavoastra revenind la normal. Sunt cazuri insa in care vergeturile nu dispar nici daca aplicati lotiunile hidratante sau alte produse cosmetice. Pentru mamicile care sunt deranjate de prezenta acestor vergeturi pe corp, pot consulta un dermatolog care sa le sugereze un anumit tratament. De retinut este faptul ca toate aceste tratamente se pot face doar dupa ce a-ti nascut, deoarece pot afecta fatul in timpul sarcinii. Cea mai frecventata metoda de indepartare a vergeturilor este cea prin terapia laser. Aceasta ajuta atat la indepartarea vergeturilor cat si la restaurarea elasticitatii pielii dumneavoastra, si implicit la schimbarea pigmentului pielii vergeturilor astfel incat pielea dumneavoastra sa aiba o culoare uniforma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu