Cum scapam totusi de acnee?

Dintre toate bolile de piele acneea a ramas cea mai frecventa dar si cea mai deranjanta, provocand nu numai un aspect neplacut dar si o stare de spirit proasta si un respect de sine scazut. Departe de a fi doar o afectiune neplacuta a adolescentei, acneea este o problema care da batai de cap femeilor din toate categoriile de varsta, atat cea de 21-30 de ani, afectata in mod preponderent, cat si categoriilor 31-40 de ani si 41-50.

Cauzele acestei afectiuni? Inca nu sunt complet elucidate dar diverse cu siguranta sunt, de la schimbari hormonale in anumite perioade ale lunii pana la bacterii si infectii in organism.

Cum gasim un tratament acnee care sa fie satisfacator si chiar sa dea rezultatele asteptate? Ei bine, aici este adevarata provocare si tot mai multe femei epuizeaza treptat toate optiunile in materie de creme, geluri sau tratamente home-made pentru eliminarea cosurilor si punctelor negre si ajung in cabinete cosmetice sau la dermatolog, E drept ca aceasta vine abia ca solutie de rezerva atunci cand nimic de pe piata nu pare sa functioneze, cand de fapt o vizita la un specialist dermatolog sau la cosmeticiana ar trenui sa fie primul pas din planul de atac impotriva acneei.

Tratamente cosmetice moderne pentru acnee in mod sigur sunt si le veti afla doar apeland la profesonisti care va vor face un plan personalizat in acest sens. Insa exista si alti factori care le ajuta sa functioneze si acestea tin de stilul de viata al fiecareia dintre noi. Printre ele se numara dieta, care ar trebui sa fie saraca in alimente considerate excitante si de asemenea saraca in carbohidrati. De asemenea, eliminarea sarii din dieta este un punct foarte important, la fel ca si a stilului de viata cu consum de tutun, alcool si cu nopti nedormite.

Un ritm de viata sanatos, o dieta cat mai sanatoasa, dublate de tratamente moderne si cosmetice anume destinate tenului cu probleme pot face minuni in combaterea acneei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu