Cazuri bizare de reincarnare

Copilul nascut cu urme provocate de gloante. Yan Stevenson era un profesor foarte apreciat de la Universitatea din Virginia, care isi concentrase buna parte din cercetarile sale pe subiectul reincarnarii. In 1993, el a publicat o lucrare in care a detaliat diverse cazuri ale unor persoane insemnate din nastere si cu defecte care s-au vazut doar in momentul nasterii care le legau de trecutul lor nu tocmai indepartat. Majoritatea defectelor remarcate la nastere pareau sa fi aparut de nicaieri.

Intr-unul din cazuri, un baietel din Turcia si-a amintit de viata unui barbat care fusese impuscat mortal. Evidentele medicale din spital au dovedit ca a existat un barbat care a murit la sase zile de la spitalizare, din cauza unei rani provocate de un glont care i-a strapuns craniul. Baietelul se nascuse cu o ureche cu malformatie grava si o parte a fetei, cea stanga, nedezvoltata complet. Cele doua malformatii au o incidenta de 1 la 6.000 de nou-nascuti, respectiv de 1 la 3.500 de nou-nascuti. Pacienta care si-a omorat si s-a casatorit cu propriul fiu. Un psihiatru din Miami a pretins ca avea un pacient care a avut un episod spontan de regresie intr-o viata din trecut, chiar in timpul tratamentului. Diana, pacientul despre care a vorbit doctorul, era o asistenta sefa la un centru de primiri urgente. In timpul unei sedinte, femeia s-a trezit ca traieste viata unei tinere coloniste din America de Nord in timpul conflictelor cu amerindienii. Ea a povestit in detaliu cum s-a ascuns din calea inamicilor intr-un compartiment secret, impreuna cu micutul sau, in timp ce sotul era plecat. Femeia a descris un semn din nastere al bebelusului, in forma de semiluna, chiar sub umarul drept. Pentru ca micutul plangea, femeia a incercat sa-l calmeze si l-a asfixiat.

Dupa cateva luni de la acest episod, Diana s-a simtit atrasa de un pacient care fusese internat pentru ca avea astm. Pacienta a ramas socata cand a descoperit semnul din nastere al micutului de care si-a amintit exact in acelasi loc insa pe umarul pacientului cu astm. Psihiatrul a pretins ca a mai vazut cazuri de astm pacientii care intr-o viata anterioara murisera prin asfixiere, sufocare. Pana la urma, Diana s-a casatorit cu pacientul cu astm…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu