Elysium, filmul viitorului

V-ati intrebat cum va fi lumea peste 100 de ani? Filmul Elysium incearca sa redea imaginea fidela a vremurilor cu resurse naturale epuizate si a unei poluari exacerbate.

As numi Elysium productia anului 2013 si am convingerea ca se va numara printre cei care vor ocupa primele locuri la Premiile Oscar si Globul de Aur de la anul.

Actiunea se petrece in anul 2154, cand bogatii si-au construit propria planeta, iar Terra a ramas populata de saraci. Bogatii nu numai ca au o planeta proprie, dar conduc Pamantul prin intermediul robotilor.

Imaginea dezolanta se amplifica atunci cand Max, personajul principal al filmului, merge la seful sau, iar in birou il asteapta un robot. Dupa o intreaga discutie, lui Max ii creste pulsul si presupusul director il diagnosticheaza, il roaga sa ia o doza de pastile din cutia care iese din masa si il trimite la doctor. Contradictiile intre cei doi continua, iar robotul vazand ca nu poate gasi un punct comun, il intreaba:

- Vrei sa vorbesti cu un om?

Max ii raspunde instantaneu:

- Nu.

Normalitatea pe care o vedem astazi in viata civila va deveni istorie. Voievozii vor disparea din istorie si ceea ce consideram astazi a fi din preistoric, un destin asemanator vor avea toate revolutiile cu topoare si furci de la 1800.

Elysium este planeta unde bolile se vindecau si viata prindea culoare. Daca pe Terra totul e cenusiu, in cealalta lume poti avea aspiratii.

Max se imbolnaveste si singura speranta de a supravietui devine Elysium, unde se poate ajunge doar cu o naveta. Dupa mari sacrificii, visul din copilarie de a ajunge pe Elysium prinde viata, insa cu un pret prea mare.

De la emotie pana la agonie, de la fericire pana la deznadejde, filmul Elysium reuseste sa transmite un set de emotii dintr-o palenta larga de stari.

Putem incepe sa pariem pe cel mai bun film din 2013, acum ca suntem la finele anului de gratie. Eu aleg Elysium. Voi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu