Casa de vis – de la idee la realitate

De la visul de a avea o casa proprie, o casa cu curte si cu suficient spatiu pentru intreaga familie, si pana la realitatea in care ajungem sa ne bem cafeaua pe terasa propriei case, drumul pare lung, insa nu e imposibil, cu un planning cat mai realist. Pornind de la o idee, de la un gand sau de la o imagine intr-o revista, si continuand cu documentare despre zone, acte necesare si proiect, pasii pot parea dificil de parcurs, insa echipa profesionista de constructii case, va face totul sa para simplu.

Daca aveti in minte un anume tip de casa, primul pas este acela de a cumpara un teren intr-o zona aleasa in functie de preferinta sau de necesitate (cat de aproape este de serviciu, cat de scumpa sau de ieftina este zona, cat de modernizata, etc). Este important ca inainte de a cumpara un teren sa solicitati un plan urbanistic zonal al locului unde doriti sa faceti achizitia, pentru a sti daca regimul de construire din zona va permite ridicarea casei pe care v-o doriti sau va trebui sa va reorientati. Odata ce ati stabilit ca totul este in regula si ati facut achizitia terenului, nu ramane decat sa va ocupati de proiectul mult visat, alaturi de un arhitect deschis si care sa va intuiasca dorintele si sa le raspunda cat mai prompt. In paralel cu proiectul se pot demara actele si obtinerea autorizatiei de constructie, un punct unde puteti lucra tot cu firma de arhitectura contractata sau pe cont propriu.

Cu autorizatia de constructie aprobata si toate avizele obtinute, este momentul ca alaturi de ehipa de constructori pe care va bazati pentru a va duce visul la indeplinire sa demarati faza de executie propriu zisa, cu primul pas – saparea fundatiei . Este primul pas efectiv catre casa de vis si prima senzatie ca visul devine realitate. De aici inainte nu trebuie decat sa va bazati pe echipa aleasa, astfel incat sa stiti ca la final va veti bucura de casa mult dorita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu