Sandvis cu creier prajit. Originar din Indiana, acest fel de mancare select a fost reperat pentru prima data cand danezii si germanii au poposit pe teritoriul statului. La inceput, delicatesa a fost preparata folosindu-se creierul de vaca, dar astazi, din cauza bolii vacii nebune, se foloseste creierul de porc. Evident, ca orice preparat de fast-food, se poate servi cu ceapa, usturoi, suc de rosii sau mustar…
Rocky Mountain Oysters (testicule de tauras). Cunoscut si sub numele de „caviarul” cawboy-ului, acest preparat are la baza testiculele de tauras, organe care i se taie pentru a nu fi atat de agresiv si pentru a fi mai „carnos”. Dupa „colectare”, testiculele sunt spalate, curatate si prajite. Desi poate ti-e scarba, gandeste-te ca oamenii din vestul Americii si Canadei dau bani grei sa puna gura pe asa ceva. Ba chiar exista si un festival al… testiculelor.
Khash Dish (picioare de vaca, cap si stomac). Servit in special iarna, acest fel de mancare din Orientul Mijlociu se prepara din picioare de vaca, cap si stomac, care sunt fierte intr-o supa cu un miros teribil de rau. Se asezoneaza apoi cu usturoi, piper, sare, lamaie, condimente spicy. Se serveste cu verdeturi, branza sau ardei iute, insa doar la momente speciale, gen sarbatori.
A-Ping (tarantule prajite). Le gasim in Cambodgia si sunt o mancare obisnuita inca de prin 1960, cand hrana era o problema in acea zona si oamenii trebuiau sa fie cat mai creativi pentru a supravietui. Reteta e simpla: tarantule moarte, date prin zahar si sare, apoi prajite in ulei de usturoi pana devin crocanti. Daca vreti sa serviti asa ceva, nu „ratati” stomacul, care se spune ca e cea mai buna parte-contine o substanta cam urata la vedere dar buna…
Haggis (Drob de miel). Mancare traditionala scotiana, Haggis este la baza un carnat umflat pana la refuz cu ficat, plamani si inima se oaie, asezonate cu ovaz si carne de vita; toate se pun in stomacul oii si sunt fierte (iac!). Se serveste alaturi de un pahar bun de whisky.
Peste Ying-Yang. Cunoscut si sub numele de peste viu… sau mort, acest preparat se face din peste viu, prajit usor pentru a fi… inca viu cand e pus in farfurie. Cand e servit, pestele inca mai inchide si deschide gura dupa aer. Nu-i asa ca deja va e pofta? Mie nu. In Taiwan e interzisa comercializarea pestelui Ying-Yang, dar in China de est puteti servi fara probleme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu