Ce sticla alegem cand cumparam termopane

Alegerea geamurilor termopan este mult mai complexa fata de ceea ce ni se prezinta, si trebuie sa tinem cont de mai multe criterii cand le alegem si nu doar de aspectele financiare. Scump nu inseamna mereu mai bun. Ideal este sa ne documentam de fiecare data cand alegem sa facem o achizitie mai importanta precum termopanele. Oricum, este bine de stiut ca avem intotdeauna la dispozitie firme de in reparatii termopane Salajan si costurile pentru acestea nu sunt deloc mari.

Cum alegem insa geamurile si dupa ce criterii? In primul rand trebuie sa alegem sticla, iar aceasta este de mai multe tipuri. In functie de nevoile proiectului si de posibilitatile financiare distingem intre geam termopan si geam tripan. Din punct de vedere al constructiei ambele tipuri de pachete utilizeaza sticla. Pentru un geam termopan, de exemplu, se utilizeaza doua foi de sticla in timp ce pentru un geam tripan, se vor folosi trei foi de sticla. O deosebita importanta o are insa distanta dintre doua foi de geam si gazul introdus atunci cand se urmareste o izolare termica superioara. Prin urmare distanta de 16 milimetri dintre doua foi de geam ofera cele mai optime performante in izolarea termica. Tocmai din acest motiv de cele mai multe ori un geam termopan are o grosime totala de 24 milimetri.

De foarte multe ori se alege in mod eronat un geam tripan, cu gandul ca daca avem mai multe foi de sticla atunci izolatia termica va fi facuta mai bine, ceea ce in mod surprinzator este gresit. Trebuie sa luam aminte ca geamul tripan aduce totusi un foarte mare avantaj si anume faptul ca se pot monta mai multe foi cu emisivitate redusa care ajuta la compensarea pierderilor de caldura ce au loc din cauza spatiului mai mic idntre foile de geam. In plus, avem ca rezultat o izolare fonica mai buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu