De ce sunt atat de bune pilotele de puf gasca?

Confortul se tine cu cheltuiala. Asta se stie de cand lumea. Insa nu e neaparat sa cheltuiesti o avere pe anumite lucruri pentru ca ele sa fie si bune. De exemplu, in cazul pilotelor, modelele mai scumpe nu sunt tot timpul si cele mai calduroase. Cele mai eficiente din punctul de vedere al caldurii simtite in noptile friguroase sunt pilote puf gasca, mai scumpe decat cele din sintetic dar mult mai bune la capitolul confort.

Puful de gasca mentine constanta temperatura corpului nostru, ne ajuta sa dormim mai bine si sa fim mai relaxati cand ne sculam dimineata si asta pentru ca are fibre moi in mai multe straturi, acestea pornind dintr-un punct comun. In acest fel aerul dintre aceste fibre e mai mult, iar pilota devine o aeroterma ambulanta, ideala pentru iernile geroase, cand temperaturile nocturne scad sub -10 grade Celsius. Pentru ca vorbim de pilote puf gasca si o umplutura foarte usoara, somnul este mai bun si mai odihnitor si pentru ca nu resimtim o greutate mare asupra noastra, cum se intampla in cazul plapumilor. Puful este recomandat si pentru ca nu exista riscul sa va intepe in somn, asa cum se mai intampla la pene, pentru ca e mai subtire si mai usor de aranjat in pilota dupa spalare. Pozitionarea tridimensionala a fibrelor sale transforma puful intr-un material delicat si placut la atingere, gradul de umplere al pilotelor determinand si caldura pe care acestea o pot tine sub ele.

Cei mai frigurosi pot alege pilotele pentru patru anotimpuri, care sunt de fapt doua pilote cu grad diferit de umplere, existand posibilitatea unirii lor cand e iarna, pentru un plus de caldura. Esential este ca pilota sa fie umpluta in totalitate cu puf de gasca si sa fie protejata de o husa spalata perfect de cat mai multe ori pe an.

Mituri despre cezariana

In jurul nasterii prin operatia cezariana s-au tesut in utimii ani tot soiul de mituri, tot felul de legend si desi majoritatea femeilor citesc si se informeaza si despre partile negative, nimic nu conteaza mai mult decat faptul ca cezatiana te scapa de durerile nasterii naturale. Prin care de atfel au trecut milioane de femei si nu a murit niciuna de durere. Adevarul este ca orice ai citi despre cezariana si dezavantajele ei, nimic nu iti poate descrie cu adevarat prin ce treci cand faci o astfel de alegere. Te duci la spital, te taie si gata! Ei bine, nu…

Daca ai ghinionul sa fii programata seara (si se intampla de multe ori) vei avea de infruntat… foamea si setea de dinainte de operatie – crunta! Imagineaza-ti ca esti gravida in 39-40 de saptamani, ai operatia programata seara si nu ai voie sa bagi nici macar o bucatica de paine in gura toata ziua, iar la apa ai interdictie timp de minim 5 ore inainte de operatie. Asta daca vrei sa scapi de experienta odioasa a clismei de dinainte de operatie. Operatia cezariana nu doare. Nu doare pentru ca, evident, nu simti pe viu taietura. Dar anestezia nu te adoarme (decat in cazuri rare) si in general simti tot ce se intampla in corpul tau. Ceea ce simti mai tare este momentul in care echipa de medici din jurul tau incearca sa scoata copilul, cu zmucituri si apasari pe coaste, abdomen, stern... Ceea ce te va durea teribil, ba chiar s-ar putea sa ai si niste vanatai vreo cateva saptamani dupa nastere de cat ori tusesti sau respire mai adanci… Pentru ca, desigur, copilul nu vrea sa iasa pe acolo, pentru ca nu ala e drumul lui normal si pentru ca el deja se angajase pe alta cale…

Nu are de ce sa iti fie frica. Ba are de ce, si chiar iti va fi frica. Si asta se va vedea in reactiile organismului tau in timpul operatiei. De la momentul in care iti va fi introdus in coloana cateterul de anestezie si pana la artimiile si tensiunea ridicata din timpul interventiei.

Cinci sfaturi pentru o casa cu stil

Daca ne pregatim sa amenajam casa si avem putine idei clare asupra modului cum o vom face, sau mai bine spus cu ce stil, nu trebuie sa ne facem griji, deoarece avem posibilitatea de a alege intre diverse stiluri, in functie de gusturi si alte exigente. In acest scop, prezentam in acest articol cinci consilii potrivite pentru amenajarea locuintei

Shabby chic este un stil al ultimilor ani si a cucerit o importanta popularitate in sectorul amenajarilor interioare; ne permite sa revalorificam si sa reevaluam corpurile de mobilier si obiecte care de ani de zile stateau depozitate prin pod.

In plus, mobiland in acest stil, putem crea o elegantra aparte, romantica, tinand cont ca ceea ce este mai important sunt tapiteriile si perdelele de stofa cu flori si dantela.  

Amenajarea cu o masa engleza

Stilul englez este cu siguranta, unul dintre cele mai raspandite pentru amenajarea locuintelor, deoarece ofera diverse tipologii de mobila, in general usor de colocat, atat datorita formelor, cat si a capacitatii. Daca, insa dorim sa amenajam in acest stil dormitorul, un scrin tipic se demonstreaza satisfacator pentru a adaposti lenjeria intregii familii. Evident ca si pentru camere este ideal sa mobilam cu gust si, in acelasi timp, sa profitam la maxim de dimensiuni, cum este in cazul mesei ovale care stransa poate gazdui patru locuri, dar care se poate lungi, astfel incat la sfarsit sa poata gazdui chiar si doisprezece persoane. Caracteristica principala a acestui stil este dictata de clasicul si delicatul luciu tamponat.

Amenajarea in stil francez

Stilul francez este preferat de multe persoane care trebuie sa-si amenajeze locuinta, intrucat este bogat in tipuri de mobilier, obiecte, covoare si orice ar putea sa se releve util. De asemenea, exista avantajul ca nu trebuie sa te abtii de la anumite culori sau forme. Ca sa dam un exemplu, intr-o sufragerie amenajata in acest stil, pot sa coexiste un camin din alabastru cu un orologiu din bronz aurit sau in marmura, un budoar din lemn aurit si imbracat in stofa de damasc, dar si covoare, portelanuri si tapiserii.

Amenajarea in stil deco

Pentru cei care iubesc culorile sincere, precum cea a laptelui, alegerea nu poate sa cada decat asupra Art Deco. Acest stil, nascut in Franta la inceputul secolului trecut, si chiar si azi foarte in voga, permite amenajarea locuintei cu gust, in mod elegant si functional. Aici domina dulapurile si mobilele de mari dimensiuni si deci foarte incapatoare. De asemenea, tipice sunt tonalitatile pastelate si decoratiile specifice.

Exploatati stilul vintage

Asemenea stilului francez, si stilul Vintage ofera oportunitatea de a-ti amenaja locuinta cu multe obiecte, fara a fi obligatoriu a le combina in functie de dimensiuni, culori sau forme. Un candelabru ultramodern cu leduri, un divan in stil antic si o masa lacuita, chiar de culoare portocalie, sunt doar simple exemple de cum poti profita de acest stil, avand in vedere mai mult substanta decat forma. In cazul in care doresti sa amenajezi locuinta intr-un stil uniform, dispui de un spatiu relativ redus si nu ai la dispozitie mobila necesara, cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata in mobila la comanda, care o va confectiona tinand cont de dimensiunile pe care le ai la dispozitie.

Cumpara un patut din lemn pentru bebelusi de la Nichiduta

Imediat dupa zilele magice ale asteptarii nasterii primului copil si ziua cea mare, cand sotia naste, proaspetii tatici au o intrebare la care se gandesc cu inversunare: de unde cumpar un patut din lemn? Unii cauta raspunsul prin toate magazinele care le intalnesc in cale, altii isi pierd timp pretios stand si consultand ofertele din online.

Daca nu ati reusit sa va decideti ce anume va doriti pentru micutul dvs. puteti intra oricand pe Nichiduta, magazin online cu o gama diversificata de articole pentru copii de toate varstele. Aici veti gasi si patuturi din lemn cu sau fara leganare, cu saltele si sisteme de siguranta perfecte pentru un micut jucaus si mereu pus pe nazbatii.

Fiecare model are sisteme speciale prin care se pozitioneaza salteaua astfel incat sa nu se faca efort atunci cand vrem sa verificam copilul sau sa ii mai dau un pupicel. Atunci cand bebelusul incepe sa se miste din ce in ce mai mult, salteaua trebuie pusa la un nivel optim pentru a nu se rani. Sertarele patuturilor vandute de Nichiduta sunt ideale pentru depozitarea scutecelor sau paturilor si hainutelor micutlui, unele modele de patuturi au roti, ca sa poata fi deplasate mai usor in camera sau prin casa, daca faceti curatenie-rotile sunt din metal si au mecanisme de blocare. Totusi, cele mai utile tipuri de patuturi pentru bebelusi sunt cele convertibile, care se pot modifica odata cu varsta micutului. Lateralele se pot da deoparte, tablia patutului se extinde si dintr-unul pentru bebelusi se poate face unul pentru copii mai mari. Mai exista si varianta patuturilor pentru voiaj, care sunt usor de luat in orice calatorie si sunt numai bune pentru parintii mereu pus pe plimbari alaturi de micutii lor.

Singurul lucru la care trebuie sa fiti atenti cand va hotarati sa luati patuturi bebelusi de pe nichiduta este calitatea constructiei si masurile de siguranta oferite de fiecare model, in functie de varsta copilului.

Poliandria

Opusul poligamiei e poliandria, situatie in care o singura femeie este casatorita cu mai multi barbati. Din punct de vedere istoric, sistemul acesta a fost foarte rar. Poliandria se practica in vremurile moderne doar in cateva sate izolate din platoul Tibetan. Pentru acele culturi, aceasta forma de casatorie bizara a fost doar o modalitate de pastrare a proprietatii in familie, in zone cu o rata a natalitatii mare si cu foarte putin pamant arabil. Este pana la urma o forma de planning familial. Un grup de frati se casatoreste cu o femeie de o varsta apropiata si traiesc impreuna si lucreaza impreuna. Copiii care rezulta din casatorie ii numesc pe cei mai batrani tata si pe restul fratilor unchi. Pe masura ce influentele culturale ajung in alte zone si educatia creste, poliandria moare incet, dar sigur. Totusi, istoria ne-a aratat ca poliandria nu prea e asa de rara. De la Arctic la Amazon au fost documentate prezente ale acestei forme de mariaj, de obicei acestea fiind doar in zone in care fertilitatea femeilor e scazuta iar conditiile de mediu impun aceasta practica, in societati egalitare relative. Sunt si multe avantaje din aceste casatorii. Prezenta mai multor barbati determina o siguranta mai mare in familie, iar supravietuirea copiilor e mai usoara daca au mai multi tati. Exista si unii oameni care au propus poligamia ca o solutie pentru problema lipsei unui gen din China moderna sau India, insa nu se poate aplica o astfel de solutie in societati in care exista birocratie si sisteme de clasa bine puse la punct.