Ofera-i copilului tau un somn linistit achizitionand un patut din lemn

Sanatatea si siguranta copilului tau este vitala mai ales in primii ani de viata. Fiind prea mic ca sa inteleaga ce anume ii face rau si ce nu, micutul tau are nevoie de ajutor pentru a se proteja de eventuale pericole ce pot aparea in jurul sau. Confortabil si usor de intretinut, patutul din lemn este o alegere perfecta pentru un somn linistit si un loc de joaca perfect.

Daca va intrebati de unde cumpar un patut din lemn? raspunsul vi-l dam noi, de la Nichiduta, un magazin online cu o oferta bogata de accesorii si articole pentru bebelusi si copii mai mari. Aici gasiti sute de mudele care mai de care mai frumoase si mai interesante, cu detalii si caracteristici tehnice de neegalat. Patuturile sunt confectionate din lemn dur, de calitate, din fag si pal, au suport pentru saltea, care se regleaza usor pe trei niveluri de inaltime, in functie de cati ani are copilul. Lamelele din suport aerisesc mai bine salteaua si nu-i permit sa capete un miros neplacut.

Avantajul patuturilor de la Nichiduta tine de sistemul silentios de leganare si de montarea usoara, fara asistenta din partea unui specialist. Patul are si un sertar mare pentru a putea depozita in siguranta scutecele sau jucarioarele, grilajul este tot din fag, iar colturile sunt rotunjite-lacul care acopera toate suprafetele de lemn este pe baza de apa si nu e toxic. Fiind din lemn, patuturile se pot muta usor dintr-o camera in alta, se pot sterge si se pot curata cu substante speciale pentru lemn. Mai exista si varianta de patut balansoar, cu suport din lemn masiv pentru saltea si lemn de calitate, trei niveluri de inaltime si o comoditate sporita. Patutul se poate transforma in balansoar cand e necesar si se poate reveni la forma clasica din doar cateva miscari.

Doar in aceasta perioada, la multe tipuri de patuturi din lemn sunt oferite reduceri substantiale si cele mai bune accesorii pentru un pat de lemn numai bun pentru micutul tau, in care acesta sa se dezvolte in voie si sa se joace cat e ziua de lunga.

Cazuri socante implicand sindromul Munchausen generate de proximitate

Angela Cannings. In 2002, Angela a fost condamnata pentru ca si-a ucis cei doi fii, de sapte saptamani si 18 saptamani si a primit pedeapsa de inchisoare pe viata. Femeia si-a sustinut nevinovatia spunand ca ai sai copii au murit din cauze naturale, cel mai probabil infectii. Ca si in cazul lui Sally Clark, judecata s-a bazat pe marturia lui Sir Roy Meadow. In 1977, Meadow a observat o noua metoda de vatamare a copiilor pe care a pus-o pe seama uciderii lor numai pentru a atrage atentia asupra parintilor.

Asa s-a nascut termenul medical de Sindromul Munchausen prin proximitate. Mai tarziu, a venit si cu ideea ca prima moarte e o tragedie, a doua moarte e suspicioasa, dar a treie deja e crima. In timpul apelului in cazul Angelei, s-a dovedit ca teoriile doctorului nu prea erau asa de exacte. Se putea ca o anomalie genetica sa fi ucis micutii si nu atitudinea parintilor. Strabunica femeii si bunica femeii au avut copii care au murit in aceeasi maniera. Alergiile la mancare si fumatul sau otravirea cu diverse substante sporeau sansele ca un prunc sa moara la scurt timp dupa nastere. Din 2003, femeia a scapat de pedeapsa, dupa ce a ispasit deja 20 de luni din condamnare.

Medicul care a contribuit la condamnarea sa si-a pierdut slujba si a fost distrus dupa ce mai multe femei au depus marturie impotriva sa. Intrebarea ramane: cate femei au fost condamnate pe baza teoriilor sale aplicate si de alti medici?...

Vrei sa vinzi sau sa inchiriezi? Esti obligat sa obtii certificate energetice pentru orice tranzactie

Pe timp de criza economica, tranzactiile imobiliare nu sunt chiar cele mai bune optiuni atunci cand nu mai exista posibilitatea intretinerii unei locuinte. Preturile mai mici ale apartamentelor si caselor, la vanzare, preturile mai mari la cumparare au determinat o scadere a numarului de proprietari care isi instraineaza casa, crescand numarul celor care prefera sa o inchirieze.

In momentul in care cineva se hotaraste sa faca o tranzactie imobiliara trebuie sa tina cont si de faptul ca va fi nevoit, incepand din 2013, sa prezinte notarului si copia certificatului energetic. In certificat sunt incluse clasa energetica, fie A, cea mai buna, fie pana la G, cea mai slaba, consumul anual de energie kWh/m2 an si indicele de emisii echivalent CO2. Clasa energetica si consumul anual sunt raportate la incalzire, apa calda consumata, climatizare si ventilare mecanica, dar si iluminat artificial.

Recomandarile pentru reducerea consumului de energie se regasesc intr-o alta sectiune a acestor certificate energetice, prin intermediul lor proprietarul fiind instiintat de modul in care poate reduce consumul de energie si mai mult in viitorul apropiat. Cumparatorii sunt cei care beneficiaza cel mai mult de pe urma acestei impuneri, intrucat pot sa se fereasca de locuintele cu izolatii proaste sau absente, apartamente si case care vor genera facturi mari la energie si gaz. Pe de alta parte, proprietarii vor fi incurajati sa investeasca in izolatii si schimbarea instalatiilor din casa cu unele noi. Intocmirea certificatului cade in sarcina unui auditor energetic autorizat, acesta se emite pe 10 ani, dar se reinnoieste daca se realizeaza lucrari de imbunatatire, izolatie etc.

Preturile pentru eliberarea de certificate variaza intre 130-140 si 300-350 ron per certificat, in functie de numarul de camere ale apartamentului sau suprafata casei. Certificatul de evaluare a eficientei energetice a cladirilor a fost introdus pentru reducerea consumului de energie in UE, reducerea cu 20% a emisiilor de gaze de sera si cresterea cu 20% a ponderii energiei regenerabile.

Metode ciudate de contraceptie care functionau

Lubrifierea cu ulei de masline. In Grecia Antica, uleiul de masline in combinatie cu uleiu de cedru era cel mai puternic spermicid. Aristotel a scris si el despre aceasta metoda, dar a adaugat si putin plumb. Femeile au descoperit de abia mai tarziu ca uleiul de masline micsoreaza mobilitatea spermatozoizilor, dandu-i timp acesteia sa se spele dupa actul sexual si sa elimine rapid toata cantitatea de lichid seminal lasata in urma orgasmului masculin.

In vreme ce oamenii continua sa utilizeze uleiul de masline in timpul sexului, multi il folosesc pe post de lubrifiant si atat, fara sa stie ca e si foarte bun pentru prevenirea sarcinilor. Cum uleiul de masline e tot ulei la baza este interzisa folosirea lui in combinatie cu prezervativul. Latexul va fi rupt de ulei, de unde si scurgerile din timpul finalizarii actului sexual. Cervixul imbracat in miere. Doar sa va imaginati cam ce ar fi, doamnelor, sa va dati in zona cervixului cu miere de albine, foarte multa miere, inainte de fiecare partida de sex. In Egiptul Antic, un cervix plin de miere era metoda perfecta de contraceptie. Desi nu e un spermicid, mierea formeaza o bariera peste cervix pentru a preveni micutii albisori numiti spermii sa poata patrunde si ajunge la ovule. Femeile din Egiptul Antic adaugau si alte ingrediente mierii pentru a le proteja de sarcina, ca natronul, carbonat de sodiu natural si excremente de crocodil. Metoda moderna de folosire a mierii pentru contraceptie se numeste Honey Cap. Este o diafragma speciala pentru femei, acoperita cu miere si depozitata in miere.

Pentru cei care vor sa evite hormoni sintetici si chimicale, alternativa cu miere si diafragma e foarte utila, mai ales ca acest dispozitiv medical se introduce in organul sexual feminin inainte de actul sexual si poate fi purtat fara probleme 48 de ore, permitand contacte sexuale frecvente, insa nu mai mult de 5-6 cu durata scurta spre medie. Aceasta forma de protejare nu este 100% eficienta, dar poate impiedica sperma sa intre in cervix si sa duca la sarcina nedorita.

De ce sa-ti cumperi o lada frigorifica de la Whirlpool?

Cand vine vorba de electrocasnice de calitate si la preturi bune, Whirlpool este mereu pe primul loc. Compania americana cu cifre de afaceri uriase produce anual mii de aparate frigorifice pentru intreg globul, printre clientii sai numarandu-se atat persoane fizice, cat si companii sau persoane juridice. Printre principalele caracteristici ale articolelor comercializate de Whirlpool se numara piesele rezistente in timp, functiile speciale si eficienta sistemelor integrate, majoritatea produselor care ies de pe banda americanilor fiind cotate cu un calificativ pe care toti si-l doresc: de top. Si in Romania, Whirlpool are vanzari mari gratie campaniilor de marketing foarte bine targetate si calitatii deosebite a aparatelor puse pe rafturile magazinelor. Produsele care impresioneaza de cand le vezi in magazin sunt lazile frigorifice Whirlpool, in special modelul WH2010A+E 6th Sence, 204 l, A+, alb de la Rombiz.

Lada are un volum net de 204 litri, are clasa energetica A+ si un afisaj cu LED cu ajutorul caruia ai control permanent asupra temperaturii si functionarii sistemului de racire. Agentul de racire este de tip R600a, mentine alimentele congelate perfect, cantitatea de produse depozitate este suficienta pentru a nu mai face aprovizionare o luna sau chiar mai mult. Termostatul este reglabil, are un compresor si tehnologia al 6-lea simt care o diferentiaza de restul lazilor produse de alte companii. Cand temperatura depaseste un anumit nivel de alarma, e prea mare, exista un semnal de avertizare, in interior este lumina pentru o aranjare mai usoara a alimentelor, are functie de super congelare, pentru a ingheta mai tare acele produse care necesita temperaturi foarte scazute ca sa se pastreze fragede si gustoase la gatire.

Alta caracteristica importanta a lazii este functia ECO, este prietenoasa cu mediul si consuma putin, are randament ridicat, autonomia fara curent, in caz de cadere de tensiune, e de 36 de ore, iar designul este compact, aceasta ocupand foarte putin loc. Daca mai adaugam si calendarul pentru produsele congelate si garantia de 24 de luni si posibilitatea de retur in 14 zile de la primirea comenzii, vom descoperi poate cea mai buna lada frigorifica ideala pentru orice gospodarie. Doar acum puteti profita de o reducere substantiala la acest model, pretul de achizitie online fiind in jur de 1215 lei pe rombiz.ro.

Despre zambete

Se spune ca zambetul vine dintr-o pace interioara iar fericirea dintr-o inima buna asa ca prin translatie as putea spune urmatorul lucru: cum toata lumea zambeste, toata lumea poarta in ea samanta bunatatii. Nu ma voi transforma nicidecum in avocatul apararii si voi concluziona doar ca un zambet este terapia vietii noastre. Cel mai frumos este sa traiesti zambind. Pentru ceilalti inseamna confort, pentru tine inseamna satisfactie si puterea de a trai fericit. Pe de alta parte gestul acesta simplu te ajuta sa gestionezi mai usor situatiile grele sau mai apasatoare. Este o exprimare universala a tolerantei iar lucrul acesta da curaj celui ce se afla in fata ta. In momentul in care zambim suntem perceputi mai agreabili, mai deschisi si nu in ultimul rand mai frumosi. Toti oamenii stiu sa zambeasca asa ca sa inlocuim tristetea cu energia optimismului si sa cucerim lumea prin puterea sinceritatii.

Cum alegem anvelopele?

Este foarte important sa stii cum sa alegi anvelopele atunci cand doresti sa achizitionezi un set de anvelope indiferent ca le doresti noi ori ca le doresti la mana a doua. Cert este ca anvelopele trebuie sa asigure confortul si siguranta masinii pe care o conduci iar acesta se va simti inca din primii kilometri de sofat - atunci cand pleci la drum. Si fiindca se apropie sezonul in care schimbarile meteo-climaterice si legislatia in vigoare ne obliga sa ne schimbam anvelopele, exista cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont inainte de a cumpara anvelope.

Iar daca va intrebati de ce este necesar sa schimbam anvelopele atunci cand se schimba si vremea, trebuie sa aveti in calcul faptul ca anvelopele de iarna sunt mai moi si ofera o aderenta buna la temperaturi scazute. Pe timp de vara acestea sunt expuse deteriorarii mai rapide, isi pierd proprietatile dinamice si nu ofera securitate. Din acest motiv se recomanda utilizarea anvelopelor de vara care au un cauciuc mai rigid. Compozitia lor chimica va oferi nu numai un bun contact cu drumul, dar, si performantele de franare vor creste. Pe de alta parte anvelopele all-season, propuse de producatori ca solutie intermediara, au avantajul costului initial mai mic in comparatie cu doua seturi diferite de anvelope. Totusi, cumparatorii trebuie sa tina cont ca acest avantaj este unul pe termen scurt.

Utilizarea anvelopelor de iarna sau all seasons pe timpul verii prezinta urmatoarele dezavantaje majore: distante de franare mai mari, atat pe carosabil ud, cat si uscat, nesiguranta la viteze ridicate, aderenta scazuta pe sosea, manevrabilitate nesigura, instabilitate in viraje, uzura si degradare rapida (tineti seama de faptul ca o anvelopa cu o adancime de 1,6 mm este considerata complet uzata si trebuie de urgenta inlocuita, avand in vedere ca producatorii de anvelope recomanda acest lucru).

Organizarea unui botez ideal

Se spune de multe ori ca un botez te costa mai putin decat o nunta, si este mult mai usor de organizat. Insa daca punem putin lucrurile in balanta, ne vom da seama ca diferentele nu sunt deloc mari, ba chiar un botez te poate ajunge mult mai scump in cazul in care ai pretentii mai mari pentru puisorul tau. In ziua de azi mai ales se poarta petrecerile tematice si ce lucru mai frumos poate exista pe lume decat o petrecere de pomina pentru micutul ingeras, care sa ramana in amintirea tuturor invitatilor ca fiind unica.

Revenind la comparatia dintre nunta si botez ne putem raporta la faptul ca locatia este cam la fel de greu de gasit, mai ales daca dorim sa gasim restaurante Bucuresti, ba chiar poate sa fie si mai greu de gais tun loc liber avand in vedere ca botezul il programezi cu maxim trei luni - patru luni inainte. Ideal este insa ca mai ales atunci cand ai un botez cu multi invitati sa ceri oferta botez de la restaurantul pe care doresti sa il inchiriezi, si sa compari cu mai multe restaurante similare. Un botez ideal insa are nevoie de mai multe lucruri pe care restaurantul nu le poate oferi intotdeauna. De exemplu - un DJ sau o formatie, pe care trebuie sa le gasesti sau despre care trebuie sa ceri referinte.

In plus, frumos este ca la un botez sa ai facut si un cake bar, care va fi atractia serii mai ales daca sunt prezenti multi copii. Si sa nu mai spunem ca la un botez ideal, organizat cu bun gust, nu trebuie sa lipseasca ursitoarele de la miezul noptii si nici clonvii sau mici momente artistice care sa incante oamenii prezenti. Si cum orice oferta botez tine si de meniu, trebuie sa aveti grija ca la meniu sa aveti mancare usoara pe care sa o poata consuma si cei mici.

Importanta hidratarii

Hidratarea organismului, cat si a pielii, este importanta in viata de zi cu zi. Se spune ca lichidele cu care trebuie sa ne hidratam le putem lua si din fructe sau legume, insa acestea reprezinta doar 30% din necesarul de care are nevoie organismul. Hidratarea cea mai corecta este cu apa potabila sau chiar alte bauturi care contin calorii in cantitati reduse si proteine. Toti stiu ca, din pacate, caloriile influenteaza silueta, dar in acelasi timp acestea ne redau energia de care avem nevoie. De aceea caloriile trebuie consumate in cantitati nu prea mari. Hidratarea cu sucuri si alte bauturi non-alcoolice nu trebuie sa lipseasca, deoarece acestea ne dau vitaminele de care oraganismul nostru are nevoie. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Nationala ne informeaza ca barbatii au nevoie de 2.5 litri de lichide pe zi, iar femeile au nevoie de 2 litri de lichide pe zi. Cantitatea de lichide care trebuie consumata in fiecare zi depinde si de varsta, greutate, clima, implicarea in activitati fizice si chiar si de starea de sanatate.