Blajinul Blaj si frumusetile lui

Atunci cand mergi intr-un oras nou cu siguranta te gandesti in primul rand la ce poti vizita in el , la baruri si la cluburi, muzee si monumente langa care sa te pozezi. In Blaj poti vedea multe cladiri istorice, insa orasul in sine atrage si cu viata de noapte. Pe de alta parte insa pentru cei mai cuminti, care nu merge pentru distractii ci pentru cunoastere in sine, iata ce se poate vizita: Catedrala Sfanta Treime din Blaj, Campia Libertatii, Prima scoala publica cu predare in limba romana, Palatul episcopal, fosta resedinta nobiliara din secolele XVI-XVIII, actualmente cladirea Academiei Teologice, Castelul Mitropolitan, Manastirea Buna Vestire, Bisericuta Grecilor, Casa lui Mihai Molnar, Biserica Reformata, Biserica Romano-Catolica, Teiul lui Eminescu, Stejarul lui Avram Iancu, Crucea lui Avram Iancu, Copia Lupei Capitolina, simbolul latinitatii, Monumentul Eroilor Romani din Al Doilea Razboi Mondial.

Monumentul este amplasat pe Strada Eroilor nr. 2 si a fost dezvelit in anul 1944, in memoria ostasilor romani jertfiti in Al Doilea Razboi Mondial. Acesta este realizat din beton mozaicat si nu are imprejmuire. Pe fatada monumentului se afla un inscris care glorifica jertfa ostasilor romani. Campia Libertatii care se afla in orasul Blaj, din regiunea Transilvania, a fost locul unde s-au tinut doua adunari nationale in timpul revolutiei de la 1848, in luna mai si apoi in septembrie. Pe camp a fost inaltat un monument, compus dintr-o piesa centrala, numita "Gloria" si 26 de busturi infatisand conducatori ai Revolutiei Romane de la 1848, precum si figuri remarcabile ale culturii romane.

Sculptori precum Ion Vlasiu, Ion Irimescu, Ion Jalea si Marius Butunoiu au contribuit la realizarea acestui monument, ridicat intre 1973 si 1977, clasat monument istoric, cu Cod LMI: AB-III-a-B-00408. Campia Libertatii este un loc in care trebuie sa ajungeti mai ales daca puteti merge cu masina pana acolo pentru o deplasare mai usoara.

Utilaje constructii de la Titan Machinery

Astazi se construieste mai mult ca oricand. Santierele si muncitorii sunt la tot pasul, firmele de constructii s-au inmultit, iar utilaje de constructii au devenit din ce in ce mai performante si mai usor de utilizat. Utilajele pot fi mari si grele, usoare sau portabile.

Daca sunt folosite corect si sunt intretinute, aceste utilaje de constructii vor reusi sa aduca profit si sa simplifice munca oamenilor, realizand in acelasi timp cele mai complexe si mai bune lucrari. De exemplu, pe un santier, macaraua este esentiala daca se lucreaza cu bucati mari de beton, cu fier de dimensiuni mari. Macaraua este de dimensiuni mari, are stabilitate, poate transporta in sigurata anumite materiale si ii poate ajuta pe muncitori sa le plaseze la diverse inaltimi. Excavatoarele sunt un alt tip de utilaje foarte utile pe santiere de constructii, intrucat pot cara si incarca diverse cantitati de moloz sau materiale, fara a fi nevoie de foarte multi muncitori care sa faca respectiva sarcina. Sunt mobile, se manevreaza usor, se pot misca in voie pe santier, fiind ideale pentru zonele urbane sau pentru repararea drumurilor. Mai pot fi folosite buldozere si incarcatoare pentru a facilita orice actiuni de prelucrare rapida a pieselor din ciment si transportarea lor sau ramasitelor de dupa o demolare. Cu un excavator se pot sapa transee, se pot face gropi, fundatii sau se pot ridica diverse greutati.

Aceste utilaje constructii si multe altele foarte utile pe orice santier sunt de gasit pe titanmachinery.ro, site-ul numarul 1 cu cele mai mici preturi la utilajele pentru constructii si cele mai eficiente echipamente. Calitatea americana se va vedea in fiecare utilaj in parte si in modul de lucru pe santiere, investitiile facute fiind amortizate mai repede decat ati crede, gratie capacitatii marite de actiune a acestora.

Patinele cu rotile

Pentru mai toti oamenii, rolele sunt sinonime cu anii 1970. Atunci a aparut si un curent in care lumea ciudata a discotecilor a fost combinata cu purtarea de pantofi cu roti atasate pe talpa. Totusi, primele role au fost inventate in 1770 de belgianul John Joseph Merlin. A fost asa de multumit de ce inventase incat a ales sa isi dezvaluie inventia intr-o conjuctura cu totul si cu totul deosebita, la un bal la care participau doar oameni din inalta societate, unde a cantat la vioara in timp ce patina de jur imprejurul salii. Desi nimeni nu stie cum anume aratau aceste role antice, ideea era ca nu aveau frana, pentru ca la finul reprezentatiei sale, el a ajuns sa fie proiectat drept intr-o oglinda.

Refa „proviziile” organismului in mod natural cu Seminte Chia 150g

Daca ar fi sa facem un top al celor mai bune tipuri de seminte oferite de plantele din natura, cu siguranta Chia ar fi planta care ne-ar impresiona cel mai tare si ale carei seminte le-am include in orice dieta. Seminte Chia, 150g este o sursa importanta de fibre si de proteine, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, dar si de antioxidanti si minerale sau aminoacizi.

Se pot pune in orice fel de alimente servite, in salate, cereale, prevenind imbatranirea rapida, ii ajuta pe cei care sunt la dieta sa slabeasca prin reducerea poftei de mancare si pe cei diabetici sa aiba glicemia scazuta. De asemenea, Seminte Chia, 150g sunt ideale si pentru sportivi, pentru ca ii fac mai rezistenti si ii hidrateaza corespunzator, luptand cu efectele nocive ale radicalilor liberi. Semintele de Chia au foarte mult calciu, mai mult chiar decat laptele, au mai multi oxidanti decat afinele, foarte mult fier, dar si potasiu, chiar de doua ori mai mult decat bananele. Fiind usor de comsumat, Seminte Chia ne protejeaza organismul de poluare, alcool, fum de tigara sau radiatii UV, distrugand radicalii liberi care vin odata cu aceste substante nocive. Daca nu vreti sa dati banii la sala, dar sa aveti mereu energia necesara pentru a merge mai departe, trebuie neaparat sa consumati acest produs foarte sanatos, care va va ajuta sa treceti cu brio peste orice test fizic sau psihic. Sunt bune si pentru sistemul digestiv, pentru ca, impreuna cu sucurile gastrice construiesc o substanta consistenta care va hrani organismul timp indelungat, astfel ca senzatia de foame nu va mai fi resimtita.

Pentru ca au foarte multe fibre si proteine digerabile, semintele de Chia regenereaza tesuturile si te ajuta sa ai un corp puternic si sanatos, rezistent la efort fizic. Durerile articulare sunt diminuate daca se consuma seminte de chia si asta pentru ca acizii grasi Omega-3 contribuie la diminuarea durerilor de articulatii. Nu in ultimul rand, acest produs sanatos 100% natural are efect detoxifiant, curatind organismul de impuritati si ajutand la functionarea normala a ficatului si la un sistem digestiv perfect curat.

Limba engleza pentru incepatori

Limba engleza reprezinta o alegere excelenta pentru cei ce doresc sa invete o limba straina, fie din motive personale, pentru a comunica mai usor atunci cand calatoresc in tari straine sau pentru a beneficia de avantajele cunoasterii acestei limbi in plan profesional. Limba engleza este de departe cea mai folosita limba de circulatie internationala si este omniprezenta si in mediul virtual.

Invatarea limbii engleze - cateva sfaturi pentru incepatori:

Motivul pentru care vrei sa inveti limba engleza. Incearca, pentru inceput, sa identifici care sunt motivele pentru care doresti sa inveti limba engleza. De exemplu, poate doresti sa studiezi sau sa-ti gasesti un loc de munca intr-o tara in care aceasta limba este limba oficiala. Motivatia este un factor important in invatarea unei limbi straine.
 
Urmareste programe TV in limba engleza. Cei mai multi incepatori considera ca acesta metoda este cea mai distractiva si una din cele mai eficiente modalitati de imbunatatire a competentelor lingvistice. Urmareste filme in limba engleza cu subtitrare in limba romana, astfel incat sa poti corela intelesul cuvintelor si expresiilor.
 
Citeste carti in limba engleza. Incepe, mai intai, sa citesti carti usoare, adecvate pentru nivelul tau de cunoaste a limbii engleze. Odata ce vei acumula mai multe cunostinte, vei putea citi si carti cu un limbaj mai complex.
 
Tine un jurnal in limba engleza. Incearca sa scrii cel putin un paragraf, in fiecare zi, despre orice, in limba engleza. Poti formula propozitii simple despre ceea ce ai facut in acea zi sau ce obiective ti-ai propus pentru ziua urmatoare, versurile unui cantec in limba engleza sau pur si simplu o idee care-ti trece prin cap.
Cursuri de limba engleza pentru incepatori prin International English School

Cursurile de limba engleza pentru incepatori se adreseaza persoanelor care nu cunosc deloc aceasta limba sau care au cateva notiuni de baza. Cursurile de limba engleza pentru incepatori organizate de International English School ofera participantilor o modalitate de predare simpla, eficienta si placuta. Cursantii vor beneficia de materiale de predare concepute intern de catre trainer, de CD-uri audio si DVD-uri cu lectii video. Notiunile de vocabular, gramatica si lexic sunt foarte usor asimilate de cursanti, datorita manualelor de profil (Cambridge, Oxford, Longman si Macmillan), complete si bine structurate. Cursurile sunt acreditate ANC de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si de catre Ministerul Muncii, fapt care va permite sa obtineti o diploma recunoscuta in Romania si in Uniunea Europeana.

Cele mai bune sosete sport sunt cele din bumbac si sintetic

Sosetele sport sunt niste ciorapi versatili, usor de spalat si de intretinut, rezistente la efort fizic si foarte greu de confundat cu cele normale. Se muleaza pe picior, sunt sosete sport special gandite pentru a permite miscarea in voie, au culori care mentin umiditatea la nivelul pielii piciorului si nu se uzeaza foarte repede. Din pacate, sosete sport pot sa capate un miros foarte urat daca nu sunt din bumbac, se pot asorta doar cu incaltaminte si imbracaminte sportiva si se gasesc mai greu, cele de calitate, gratie tipului de material folosit, in general combinatii de sintetic si bumbac.

La alegerea unor sosete de acest fel conteaza foarte mult si brandul, pentru ca materialele folosite vor fi de calitate si se vor combina perfect in toata economia sosete sport. Desi preturile pot sa fie mai mari, sosetele de sport de la firmele consacrate care fac si incaltaminte si imbracaminte de sport sunt foarte bune pentru practicarea oricarui sport, acopera de regula mare parte din partea de jos a piciorului si din jumatatea inferioara a acestuia. Ca o regula si aceste soseste si cele normale nu se poarta cu sandale, pot sa fie de culori deschise, insa nu stridente, trebuie sa fie asortate cu pantalonii si incaltamintea si sa va faca sa va simtiti confortabil.

In ciuda regulei conform careia nu ai voie sa porti sosete la pantaloni scurti, daca faci miscare sau esti pe terenul de fotbtal poti sa porti fara probleme, atata timp cat nu sunt prea funny si nu au elemente care sa te faca sa te simti penibil. De asemenea, trebuie alege sosete de sport speciale pentru sportul practicat, din bumbac si sintetic, pentru ca acestea preiau calitatile cele mai importante de la ambele materiale, fiind ideale pentru orice tip de miscare si exercitii fizice sau sporturi.

Ciudatenii ale naturii

V-ati intrebat vreodata de ce se intampla unele lucruri? V-ati intrebat daca tot ceea ce vedem cu ochii este real sau poate vedem dincolod e real…. O ciudatenie care se incadreaza in acest real este Freddy Jackson, fantoma care apare in poze. Asa cum ne spune o fotografie facuta in 1919 a facut inconjurul lumii, dar nu datorita persoanelor imortalizate, ci a unei fantome care a aparut in poza.

Fotografia este un portret de grup al plutonului lui Victor Goddard, un militar care a luptat in primul Razboi Mondial. in poza apare in plus o fata stearsa, despre care se presupune ca ar fi a lui Freddy Jackson, un mecanic care fusese ucis accidental de o elice a avionului, cu doua zile in urma. inmormantarea avusese loc exact in acelasi loc in care fusese facuta poza. Membrii plutonului au recunoscut cu usurinta fata barbatului, ba chiar au presupus ca acesta nu era constient ca murise si se prezentase la poza de grup. O alta ciudatenie care se incadreaza aici mai este si Podul Overtoun, locul in care si cainii se sinucid. Astfel ca Overtoun este un pod arcuit de langa Milton, Scotia, construit in 1859. A devenit faimos pentru numarul mare de intamplari stranii in care cainii s-ar fi sinucis, sarind de pe pod. Incidentele au aparut initial in anii '50 si '60, cand cateii, de obicei rasa Collie, sareau brusc in apa, pierzandu-si viata. in unele cazuri insa, cainii supravietuiau, se recuperau, apoi sareau din nou.

Ceea ce este insa cu adevarat ciudat este ca toti patrupezii sareau aproape din acelasi loc. Unii cred ca podul este bantuit si ca acolo se intalnesc doua lumi, cea a viilor si cea a mortilor. Nu numai cainii au un comportament ciudat pe Overtoun: in 1994, un barbat si-a aruncat copilul de pe pod, pretinzand ca era antihristul. Dupa aceea, a incercat sa se sinucida.

Sampon alfaparf de la Allbeauty - incantare pentru parul tau pretentios

Tineri sau batrani, indivizii isi spala mereu parul si sunt foarte grijulii cu el, mai ales ca infatisarea conteaza mult in relationarea cu oamenii din jur. Daca cele mai multe produse de pe piata contin doar substante chimice si alergeni care pot distruge firele de par, produsele cosmetice profesionale de la Allbeauty si-au propus din start sa faca nota discordanta.

Doar din ingrediente naturale, testate si la cele mai bune preturi, sampoanele de la Allbeauty garanteaza curatare in profunzime, lipsa alergiilor si o structura a firelor de par neafectata si mai sanatoasa. Din gama completa de sampoane de pe site-ul oficial, printre cele mai eficiente sunt si cele de la Alfaparf. Lansate de un brand puternic pe piata produselor de ingrijire a parului, sampoanele din aceasta categorie actioneaza rapid asupra firului de par si structurii sale, sunt usor de aplicat si nu prezinta adaosuri chimice.

Ca sa va convingeti puteti comanda si incerca sampon alfaparf de restructurare, care reface firul de par degradat cu ajutorul nano-complexelor si oligoelementelor, dar si extractelor din maduva de bambus. Parul isi va reface necesarul de minerale esentiale si saruri, va deveni rezistent si elastic. O stralucire de invidiat se obtine usor cu sampon alfaparf hidratant special pentru stralucire, care curata parul, il catifeleaza si il lasa usor de pieptanat. In compozitia sa regasim seminte de in, diamante sub forma de microparticule si ingrediente active, silicon. Calitatea italiana se gaseste si in sampon alfaparf pentru volum, de aplicat pe par fin si subtire, facandu-l mai rezistent si amplificand volumul pe toata lungimea firului de par.

Semintele de in si extractele din grau sunt foarte bune pentru par si au omega 3 si omega 6. Netezirea parului rebel este mai simpla de realizat cu sampon alfaparf de netezire si cu efect anti-static, care inmoaie firele de par, avand in compozitie unt de migdale. Cu o reducere de 9% si ulei de pequi si prickly pear, samponul de netezire par rebel curata si descurca firele de par, lasandu-va parul cu un aspect placut si matasos. Toate sampoanele de mai sus au reducere de 10%, in afara celui a carui reducere a fost deja precizata.

De noapte buna pentru cand te superi pe lume


Pavaje decorative din beton amprentat de cea mai buna calitate

Decorarea curtii sau a unei zone din spatele casei se poate dovedi o misiune destul de dificila daca nu ai idei si nu dispui de materiale specifice acestui tip de operatiune. Desi multi nu se incumeta la astfel de schimbari si prefera sa faca ceva incropit pentru a mai ameliora estetica gradinii, sunt si oameni care stiu ce inseamna cu adevarat un pavaj de calitate si siguranta ij orice sezon.

Din fericire pentru cei care vor sa schimbe aspectul estetic al imprejurimii casei exista pavaje decorative de cea mai buna calitate si la preturile cele mai mici, din materiale rezistente la zgarieturi, simplu de montat si de fixat la nivelul solului. Unele modele pot fi fixate si fara ajutorul unui profesionist, multe dintre pavaje decorative putand fi obtinute chiar in propria gospodarie daca stiti exact ce combinatii de materiale sa faceti si daca aveti si matrite si rabdarea necesara. Cele mai interesante tipuri de pavaje decorative sunt cele din beton amprentat, un material rezistent si foarte usor de aplicat, una dintre cele mai noi tehnologii si o inovatie absoluta in materie de pavaje.

Pe langa faptul ca se aplica usor, betonul amprentat are timpi de executie foarte mici, este cu 80% mai durabil decat pavajul din beton normal, are rezistenta mare la impact, la abraziuni sau alte forme de distrugere. Pavajul decorativ din beton amprentat schimba complet aspectul exterior si interior al zonelor unde este fixat, se intretine usor prin spalarea cu apa, rezista la razele solare si are protectie UV, reflecta radiatiile, nu se scufunda si nici nu exista riscul sa se deformeze in timp. De asemenea, rezista la schimbarile climatice, inghet-dezghet, culoarea e perfecta in orice moment, designul se poate personaliza, iar aspectul este curat si stralucitor indiferent cat timp a trecut de la montare.

Preturile sunt destul de piperate insa investitia se merita atata vreme cat pavajele sunt foarte simplu de amplasat si de completat cu diferite accente ce tin de arhitectura sau de design, de gusturi personale.

Jucariile de plus

Prin anii 1990, jucariile de plus sub forma de animale faceau furori in randul micutilor si toate mamicile si le doreau pentru copiii lor. Totusi, aceste jucarii din plus nu erau asa de sigure si multe au fost retrase de la comercializare. Lucrurile au luat o intorsatura ciudata in 1999, cand, in urma unui divort, cuplul nu a putut sa imparta echitabil colectia de jucarii de plus si au fost nevoiti sa le insire in fata judecatorului in timpul judecatii. Multe dintre jucarii pot valora o avere, asa ca batalie pe animalute a fost una veritabila si s-a lasat si cu scandal. Contrafacerea animalelor de plus a fost inevitabila. In 2000, doi barbati au fost prinsi ca faceau astfel de jucarii sub patentul firmei respective fara a avea licenta, calitatea lor nefiind cea specificata de compania producatoare si fiind si mai nesigure. Contrabanda e in floare, s-au iscat si scandaluri diplomatice pornite de la animalute sau figurine din plus descoperite in gentile unor inalti oficiali, care isi doreau sa le duca in alta tara spre a obtine mai multi bani pe ele. La ora actuala sute de site-uri vand fel de fel de obiecte din plus care nu seamana cu nimic cu cele originale.